Geir Wenberg i Wenberg fiskeoppdrett/Salten Aqua og Roger Øksheim fra Edelfarm har inngått enda et samarbeid og har kjøpt hotellet på Rognan. Foto: Designia/Lars Antonsen

100 gjester på nyåpningen av Rognan hotell

Det var folksomt da Rognan hotell ble gjenåpnet i helga, i nyrestaurert form.

100 inviterte gjester var tilstede, ifølge en pressemelding.

– Dette er stort for oss. Vi gjenåpner et nyrestaurert hotell som også skal bli en arena for folket i Saltdal. Det er en stor ære, sa Roger Øksheim i Edelfarm as da hotellet var åpnet.

Stolte saltdalinger

60 rom er nyoppusset, noe de var før overtakelsen.

Tilstede var næringsliv og lokalpolitikere. Og politikere litt høyere opp på skalaen.

Stortingets visepresident Kenneth Svendsen og stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp) var til stede og kastet glans over arrangementet.

Det samme var NHO Nordland med sin representant Ivar Kristiansen.

Saken fortsetter under bildet.

NHO Nordlands Ivar Kristiansen var tilstede under åpningen. Foto: Designia/Lars Antonsen

– Hotellet funker

De nye eierne, som er Edelfarm på Rognan og Wenberg fiskeoppdrett på Fauske har sikret seg hotellet gjennom sitt felles firma, Edelfisk as.

– Det ble gjennom mange festtaler utropt mange eiere av hotellet før kvelden var omme, men det er altså vi som eier hotellet, sa Geir Wenberg på vegne av Wenberg fiskeoppdrett med humoristisk tilsnitt.

Uansett er det ingen tvil og at saltdalingene kan være stolte over Rognans nye hotelltilbud. Rundt 20 dresskledde servitører samt hovmester var i sving. Medeier Roger Øksheim sier følgende om testen på åpningsdagen.

– Vi har fått bevist at hotellet fungerer. Nå er det bare resten igjen, sier en fornøyd Øksheim.

Menyen på åpningsfesten bestod av Saltenlaks til forrett mens hovedretten bestod av hjortefilét. Et smakfullt og harmonisk sammensatt måltid som imponerte smaksløkene.

Hotellets resepsjon og barområde fremstår som nytt, tidsriktig og delikat. Den siste oppussingen, som ble ferdig like før åpningen, har kostet rundt to millioner kroner. 

(Basert på pressemelding.)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.