Det var i dette krysset en 13-åring ble kjørt ned av en syklist i ettermiddag. Foto: Google maps

13-åring meid ned av syklist i gangfelt - så ble han kjeftet opp og forlatt på asfalten

Ettermiddagen ble ikke helt som ventet for en 13 år gammel gutt, som var på vei til fotballtrening da en syklist kjørte ham rett ned i et fotgjengerfelt.

Hendelsen skjedde i et kryss i nærheten av Grønnåsen skole tirsdag ettermiddag, rundt klokken halv fire.

Meid ned

Unni Olsen, guttens mor, forteller at sønnen skulle krysse feltet da han hørte og så en syklist som nærmet seg i stor fart.

– Slik han forteller det ble han usikker på hvilken side syklisten kom til å passere ham, og stoppet opp. Da ble han regelrett påkjørt. Han smalt rett ned i asfalten, og det samme gjorde syklisten, sier hun.

– Gutten, som selvsagt tror det er hans skyld, ber om unnskyldning. Men syklisten kjefter på ham, før han sykler avgårde mens ungen ligger igjen på asfalten, uten å ta ansvar for ham, forteller en sjokkert mor.

En annen mann kom raskt til og hjalp ham, før Olsen fraktet sønnen til legevakta. Der ble det konstatert en forslått skulder, men ingen alvorlige men. 

– Han fikk veldig vondt, men det går bra med ham, forutenom at han ble redd. Det blir nok ikke fotballtrening på ham denne uka, sier Olsen, som sier hun vurderer å gå til anmeldelse av hendelsen. 

Lang siktlinje

– Man har en lang siktlinje til gangfeltet fra der syklisten kom. Jeg er sint for at sønnen min ble påkjørt på høylys dag i et fotgjengerfelt, og at han blir kjefta opp før syklisten bare trår videre, er uakseptabelt, mener hun - og legger til at hun samtidig bare har hørt sønnens versjon av episoden.

Olsen vil også takke mannen som kom til og hjalp sønnen. Hun legger til at hun er rystet over at voksne folk kan oppføre seg som syklisten.

– Alle kan overse ting og gjøre feil i trafikken. Men man blir ikke bare sint og drar sin vei når ungen ligger igjen på bakken, sier hun.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.