Lene Bakken Johnsen er frokostansvarlig ved Scandic Havet. Foto: Markus André Jensen

90 prosent av gjestene synes Lene gjør hotellets viktigste jobb

– Kokkene er på jobb klokken fem, og servitørene klokken halv seks, sier Lene Bakken Johnsen.

Det er frokost i andre etasje på Scandic Havet, gjestene svirrer rundt med kaffekopper, rundtstykker og stekte egg.

Kontrollert kaos

Midt i det som for et utrent øye kan framstå kaotisk har frokostansvarlig Johnsen stålkontroll.

– Det hender seg jo at vi møter på utfordringer. Men vi begynner å få inn veldig gode rutiner. Det aller meste går som planlagt, sier hun.

På Skjærtorsdag er det den nasjonale frokostdagen. Siden det er påske og mindre trykk på hotellet, har Scandic Havet valgt å feire hele uka. 

Akkurat denne uka har de et tilleggselement i frokosten: Et eget bord med appelsinmarmelade. Poenget, sier Johnsen, er å utnytte så mye som mulig av råvarene.

– I marmeladen får vi utnyttet skallet til appelsinene også, dermed blir det mindre svinn. Det er både miljøvennlig og bærekraftig.

I 2015 ble frokosten på Scandic Havet kåret til Nordlands beste. Og det er ikke rart at fokuset på dagens første måltid er stort. 

– 90 prosent av gjestene svarer at hotellfrokosten er det viktigste med oppholdet deres. Så den er vi opptatt av, sier hotelldirektør Henry Hansen.

Saken fortsetter under bildet.

Appelsinmarmeladen er laget for å fokusere på gjenbruk og utnyttelse av råvarer. Foto: Markus André Jensen

Bacon er viktigst

Sammen med de andre i ledergruppa rullerer han som "kaffevakt", for å skjenke ny kaffe i koppene til gjestene som nyter utsikten av Bodøs skjærgård på morgenkvisten.

– Hva er gjestene mest opptatt av?

– Bacon. Det er det klart flest synes er viktig, sier Johnsen og ler. 

Og innrømmer at det sjelden blir god tid til egne frokostrutiner.

– Nei, det er viktig å ta seg tid hvis frokosten skal bli god. Jeg er jo som oftest her såpass tidlig, at det blir det ikke tid til, slår hun fast.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.