Alice Sivertsen i Bodø2016 har full kontroll på det meste, og er den som virkelig har fått ting til å skje i byen i jubileumsåret. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Festsjef med
hjertet i Bodø

Alice Sivertsen er dama som trekker i trådene. Hun som får det til å skje. 

Programprodusenten i jubileumsorganisasjonen Bodø2016 har produsert siden lenge før hun fikk rollen som produsent. 

– Jeg har bare alltid gjort det. Da jeg var lærer for tolv elever på Landego, og da jeg lagde produksjoner for over hundre elever på Kirkhaugen skole. Det var nok en grunn til at damene på kulturkontoret henta meg til Den kulturelle skolesekken, sier Sivertsen med et smil.

Satte stemningen 

Hun er utdannet fra Trondheim og Volda. Har studert både musikk, historie, religion og pedagogikk. Da hun kom hjem igjen til Bodø i 2007, var det til lærerjobben på Landego. Samtidig sang hun i Bodø domkor, og underviste sang- og orgelelever på Helligvær. 

– Faren min er fra Givær. Jeg tror jeg har litt av staheten min fra han, sier hun. 

Etter hvert ble hun hentet til jobben som produsent for Den kulturelle skolesekken (DKS) i Bodø. 

– Der var jeg fram til Tomas Lønsetteig henta meg for to år siden. 

Skal man jobbe i kulturnæringa, er det ingen ulempe å være både stri og sta. Bare på den måten får man ting gjort. Sivertsen er av dem som får unna mer enn de fleste. 

– Jeg satt og så på listene over de som skulle jobbe i ulike komiteer under jubileumsfeiringen. Da jeg kom til lista som handlet om barn og unge, tenkte jeg: Jeg burde stått på den lista! Da ringte jeg til Tomas, sier hun og ler.

De ble kjent. Nå er hun sentral i organisasjonen som har jobbet for å sette Bodø på kartet, feire jubileumsbyen og virkelig sørget for feststemning i Borø i jubileumsåret.

Kreative barn og unge

Det er nettopp kulturens rolle for de yngste som står hjertet hennes aller nærmest.

Hjemme har hun gutter på snart fire og fem, og ei jente på elleve. Profesjonelt har hun introdusert en lang rekke små kulturarbeidere for sine kreative sider. Blant annet gjennom Filmfest Salten, som ble kåret til årets beste kulturproduksjon i Norge. 

– Det ble en notis i avisa. Men jeg fikk klem av Kristoffer Hivju. 

Under åpningsforestillingen i Stormen, var det ikke med et eneste barn på scenen. Da produsenten tok grep og begynte å jobbe med bybursdag, var tonen en helt annen. 

– Jeg tror vi hadde 200 barn og unge med i forestillingen. 

I tillegg til jobben med Den kulturelle skolesekken, har hun tjue prosent jobb som dirigent i Bodø domkirkes sangskole. Koret har vært svært delaktig i jubileumsåret. På lik linje med nær sagt det som kan krype og gå i byens kulturliv. 

– Jeg er perfeksjonist, og gjør alt for kunsten. Noe som ikke er vanskelig i en by som Bodø. Snakk om at folk spiller på lag, og at folk brenner for å få til noe!

Alltid tilgjengelig 

Barna klager over at hun snakker i telefonen. Hele tiden mens hun sitter på i bilen.

Noe som må til, noen ganger. Som når hun samler kulturlivet til kulturnatt 14. oktober; en dato der hun risikerer både storm og snø. Når hun selv stiller som korsanger og statist i Herr Petters lovsang. Og når hun selv må rigge når dugnadsgjengen ikke stiller opp. 

Da er det godt å ha noen hjemme som stiller opp. 

– Dette hadde ikke gått uten mannen min. Det blir sånn når man jobber ut mot det frivillige kulturlivet; man nå være tilgjengelig på kveld og ettermiddagstid. 

– Hva er du mest fornøyd med i jubileumsfeiringen? 

– Mangfoldet. At vi har fått integrert så mange i feiringen. Og ikke minst: At vi ser at vi får til selv; vi er ikke avhengige av andre. 

Attraktiv by

I løpet av året er Bodø kåret til landets mest attraktive by. Nå starter jobben for å gi Bodø status som europeisk kulturhovedstad i 2024; som den første byen nord for Polarsirkelen. 

– Det er klart: Vi blir jo mer gira når vi får gode tilbakemeldinger. Vi er en gjeng som jobber veldig godt sammen, sier programprodusenten. 

Som har planen klar for 2017.

– Nå håper jeg mange av de prosjektene som er startet i år, blir ført videre. Som blant annet kulturnatta. Men for at det skal skje, trenger byen en koordinator som kan ta det videre. Man trenger noen som kan få ting til å skje og som tør å tenke stort.

– En som deg, altså? 

– Hehe. 

Alice Sivertsen ler. Hun har fått tyn for de store tankene, men har gang på gang vist at det funker å tenke litt større.

– Framover har jeg tusen tanker og ideer. Som at vi skulle fått på plass et kulturhus for barn og unge, sier hun og smiler. 

Her kan du stemme på Årets bodøværing

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.