Ana Moura er klar for Bodø. Foto: Isabel Pinto

Ana fyller konserthus i Lisboa, Barcelona og Paris - nå kommer hun til Bodø

Med sin enestående myke og sensuelle stemme er Ana Moura fadosangens fremste varemerke.

Samme hva hun synger så blir der fado – Portugiserenes svar på blues. Moura har ikke bare sunget seg inn i hjertet til fadoelskere i hjemlandet, men hun har bragt denne særegne portugisiske musikkstilen ut i hele verden, blant annet gjennom samarbeid med musikklegender som The Rolling Stones og Prince. Nettopp denne villigheten til å  hente inspirasjon fra pop-musikken har tilgjengeliggjort fadotradisjonen for stadig nye generasjoner musikkelskere, heter det i en pressemelding fra Nordland Musikkfestuke.

– Å bli fado-sanger er ikke noe man velger, det er noe man er født til, har Ana Moura sagt i utallige intervjuer.

Og hun regnes nå som en av de viktigste formidlerne av den portugisiske fado-tradisjonen. 

Nordland Musikkfestuke har i flere år prøvd å hente Moura til Bodø, men har altså lyktes først i år. Det er festivaldirektør André Wallann Larsen svært fornøyd med. 

– Ana Moura har et veldig stort navn i Sør-Europa, og fyller konserthus i store byer som Lisboa, Barcelona og Paris. Nå har turen kommet til Bodø, og vi gleder oss over å kunne presentere den fremste utøveren av fado-sang i verden. Dette er en konsert jeg virkelig anbefaler, sier Wallann Larsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.