Amerikanske Ryan Salm fikk en skikkelig bodøpakke av Andreas Rykkje. Foto: Markus André Jensen

Andreas plukket opp haikeren Ryan fra California - da fikk han en vill idé

Da daglig leder i bodøfirmaet Fasaderenovering, Andreas Rykkje, plukket opp en haiker fra veikanten i Lofoten, visste verken han eller amerikanske Ryan Salm hva de bega seg ut på.

Men i dag sto de der, på flytebrygga ved Jakhelln Båt, på vei ombord i RIB-båten som skal frakte fotografen fra California til hans første møte med Saltstraumen noensinne. 

Saken fortsetter under bildet.

– Et helt fantastisk initiativ, sier Ryan Salm om hans overraskende og spontane møte med Bodø på vei opp i RIB-båten. Foto: Markus André Jensen

Jobbtur

Vi tar det fra starten:

– Jeg var på jobbtur i Lofoten, da jeg så at det sto en kar og haiket i veikanten. Jeg tok han på, vi kom i prat, og det viste seg at han var en veldig trivelig kar, sier Rykkje.

Salm kunne fortelle at han hadde tilbrakt de siste ukene med langs kysten av Lofoten, i stående padling, på fotojobb for amerikanske SUP Magazine.

Og da Rykkje fikk høre at han planla å tilbringe et døgn i Bodø, fikk han en vill idé: Hvorfor ikke lage en opplevelsespakke og vise amerikaneren hva byen har å by på?

– Jeg begynte å ringe rundt, og fikk massiv, positiv respons. Direktør Henry Hansen på Scandic Havet sørger for et oppgradert rom med havutsikt på hotellet, en kompis av meg ordnet med RIB-tur til Saltstraumen og kjøkkensjef Marius Kristensen ved Fjörd på Radisson Blu skal lage et ekte, nordnorsk måltid til oss, sier Rykkje.

– Så spørs det om vi ikke må avslutte med en tur på Norlænningen i kveld.

Saken fortsetter under bildet.

Ryan Salm trygt plassert i båten, selvsagt med en Nordlandspils i hånda. Foto: Andreas Rykkje 

Sprø padleidé

Salm var ikke vond å be. 

– Det er helt fantastisk, det Andreas har ordnet. Det gjør mye med mitt inntrykk av dette stedet, sier han og vedgår glatt at Bodø i utgangspunktet kun skulle fungere som flydestinasjon.

– Jeg hadde ikke hørt om byen en gang. Men nå får jeg virkelig tatt den nærmere i øyesyn, sier Salm.

Som forøvrig har reist verden over som fotograf. Han forteller om en viss skepsis blant kolleger i hjemlandet, når han fortalte at han skulle nord for polarsirkelen for å padle. 

– De syntes det hørtes helt sprøtt ut, sier han og ler.

– Men jeg har vært veldig heldig med været. Forholdene var veldig bra.

– Men Andreas: Du møter en totalt fremmed haiker, og så bestemmer du deg for å lage en opplevelsespakke helt ut av det blå. Hvor kommer sånne ideer fra?

– Jeg vet ikke, ærlig talt. Vi fant tonen. Så tenkte jeg vel "hvorfor ikke"?, sier Rykkje.

– En ting er i alle fall sikkert: Jeg har aldri fått så mye respons på noe jeg har lagt ut på Facebook, som da jeg fortalte om planen, slår han fast, på vei opp i RIB-en som skal frakte dem til verdens sterkeste tidevannsstrøm.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.