BHK slo tilbake i årets siste seriekamp. Foto: Per-Inge Johnsen.

BHK banket serietoeren

BHK - Bækkelaget 31-25 (16-11)

Etter et stygt bortetap mot bunnlaget Lillestrøm på søndag, slo BHK knallsterkt tilbake med en seksmålsseier over serietoer Bækkelaget. 

Kampen startet tett og jevnt, men etter første halvdel av førsteomgang festet hjemmelaget et godt grep om oppgjøret. Til pause ledet BHK 16-11, og Børge Lunds mannskap beholdt luka ned til gjestene ut oppgjøret. 

Dermed ble det til slutt en sterk 31-25 seier over årets store overraskelseslag, og BHK kan dermed ta en velfortjent juleferie, vel vitende om at de er med i medaljekampen for fullt før den siste avgjørende delen av sesongen begynner i februar. 

God førsteomgang

Førsteomgang åpnet tett og jevnt, men BHK sikret seg tidlig et lite forsprang da Alexander Westby og Henrik Bielenberg sørget for tomålsledelse etter kort tids spill. 

Lagene fulgte hverandre tett den første halvdelen av omgangen, men mot den andre halvdelen klarte omsider hjemmelaget å øke luken ned til Bækkelaget. 

Etter 16 minutters spill sendte Westby laget sitt opp i tremålsledelse for første gang i kampen da han satte inn 11-8. Tre minutter senere økte venstrekanten også ledelsen til fire mål, da han kontret inn 13-9. 

BHK fortsatte med å ha et godt tak over gjestene, og tre minutter før pause ledet vertene hele 16-10. Bækkelaget rakk å redusere én gang før pause, men BHK kunne likevel ta med seg en solid femmålsledelse til pause. 

Kontrollerer inn seieren

Femmålsledelsen fra førsteomgang var aldri truet i den siste og avgjørende omgangen, og med godt forsvars- og keeperspill holdt BHK Bækkelaget på god avstand. 

To ganger var BHK helt oppe i en sjumålsledelse også. Først da Vetle Rønningen satte inn 22-15 åtte minutter ut i andreomgang, og nok en gang da Henrik Bielenberg kjempet inn 28-21 ti minutter før slutt. 

Mot slutten av kampen fikk flere av spillerne på benken prøve seg, uten at det fikk noe å si for resultatet. I kampens siste minutt fastsatte kaptein Vetle Eck Aga sluttresultatet til 31-20 for BHK, som dermed tok en sterk og velfortjent seier. 

Nå venter halvannen måned med VM-pause for lagene i GRUNDIGligaen, før den siste og avgjørende delen av sesongen braker løs i februar. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.