Astrid-Marie Lilands baketalenter er blitt en aldri så liten snakkis i Bodø. Foto: Rune Nilsen

Astrid-Marie ble bitt av bakebasillen

– Saken blusser til stadighet opp, av og til helt av seg selv. Den skapte vanvittig mye oppmerksomhet om organdonasjon, sier Astrid-Marie Liland.

For fem og et halvt år siden var hun på forsiden av Bodø Nu og ikke minst Aftenposten, og fortalte om beslutningen hun tok da moren døde: Å donere bort organene hennes.

Men saken er mer aktuell enn noensinne.

– 99 prosent av de jeg snakker med er for organdonasjon, men likevel går donortallene ned. Det er vanskelig å forstå, sier hun.

Selv har hun vært igjennom mye siden historien hennes ble riksnytt. Hun har jobbet i hotellbransjen, som selger og i helsevesenet.

Men nå begynner et nytt kapittel, som daglig leder ved Lekedilla.

Der får hun bruk for en relativt ny interesse: Matlaging.

– Jeg hadde en partner som var interessert i mat og vin, så nivået er blitt høyere med tiden. Jeg meldte meg på Masterchef for moro skyld, gikk videre, og etter det har interessen eksplodert.

Under Masterchef-innspillingen forsto hun også at hun har et særlig talent for baking og desserter.

Derfor har hun også tatt imot bestillinger på kaker den siste tiden. Noe som har vist seg å bli svært populært og har ført til at Liland har bakt og dekorert til alle døgnets tider.

– Det har tatt av. Jeg har mer enn nok å gjøre, særlig siden bakingen bare er en hobby. Men nå får jeg uansett bruke det jeg kan om matlaging i ny jobb, noe jeg gleder meg stort til.

ASTRID-MARIE LILAND (29)

 

2011: Donerte bort sin døde mors organer. 

2017: Ny daglig leder ved Lekedilla.

Da Astrid-Marie Lilands mor døde brått og uventet, besluttet bodøjenta å donere vekk morens organer. En avgjørelse som berget flere liv. Historien hennes var på trykk både i Bodø Nu og i Aftenposten.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.