Bjarne Mosås (til høyre) var travelt opptatt under den første bakeriåpningen på Helgeland. I morgen og torsdag står to nye åpninger for tur. Alle foto: Privat

Bjarne åpner tre bakerier på tre dager

Det nye bakeriet i Mosjøen fikk en pangstart da de åpnet dørene i dag tidlig. 

– Klokka ti på ti var det ingen her, men ett minutt på ti var det peise fullt. Stinn brakke. Det roet seg ikke før langt utpå dagen, det har sikkert vært flere hundre innom her, sier Bjarne Mosås på telefon fra Mosjøen. 

Både han og resten av de ansatte ble tatt litt på senga av det overveldende oppmøtet. 

– Vi har ikke rukket å ta kaffepause engang, sier han og ler. 

Savnet ferske brød

I dag åpnet Helgeland Bakeri dørene på det som blir hovedbakeriet på Helgeland. I de gamle lokalene til Moldens bakeri, like bak jernbanestasjonen i helgelandsbyen, har Mosås bygd opp et helt nytt bakeri med utsalg. 

Les mer: Bjarne lanserer storstilt bakesatsing

– Det har ikke vært drift i lokalene her på sikkert syv-åtte år. Når vi åpner blir vi det eneste bakeriet i byen, sier han, og legger til at det nok var en av grunnene til at det kom så mange på åpningsdagen. 

– Folk her var nok helt utsultet på ferske brød, sier han og ler. 

Legger til at det tok bare noen timer før hyllene var tomme. Men de i alt 14 ansatte var allerede i gang med å få nye varer inn og ut av ovnene. 

Tre tette dager

Bakeriet i Mosjøen skal levere varer til Mo i Rana, der han åpner bakeriutsalg i morgen, og til Sandnessjøen, der det nye bakeriet åpner torsdag.

Det blir tre tette dager med åpning og gratulasjoner. 

– Til og med ordføreren i Vefsn var innom her med blomster i dag, sier Mosås, som også selv har en lang arbeidsdag bak disken sammen med de andre ansatte. 

I kveld blir det markering med inviterte gjester, inkludert alle som har stått på for å få de nye bakeriene opp og gå. 

– Påskeferien min blir utsatt til neste år, sier Mosås, som har jobbet på spreng for å få alt klart til de tre åpningene. 

Gamle minner 

Han vokste opp i Mosjøen, i den samme gata som det gamle bakeriet lå. 

– Da jeg var guttunge pleide jeg å få penger på lørdagene, og gikk hit for å kjøpe skolebrød og skillingsboller. 

Nå har han startet nok en epoke med fersk bakst både i Mosjøen og de andre byene på Helgeland. 

– På Mo er det flere bakerier, men i Sandnessjøen er det ingen andre. Så der regner jeg med det er mange som gleder seg til å få ferske bakervarer, sier han. 

Ledes fra Bodø

Bakeriet vil ha Bodø Bakeri som hovedeier og driftssjef for Helgeland Stian Klæboe Johansen som medeier. Administrasjonen vil fortsatt sitte i Bodø og Bjarne Mosås vil være daglig leder for begge selskapene.

Fra før omsetter Bodø Bakeri for rundt 35 millioner kroner, og sysselsetter i overkant av 60 personer fordelt på 40 årsverk. I startfasen på Helgeland er det 14 ansatte i Mosjøen, fire på Mo og fire i Sandnessjøen. 

– Vi starter litt forsiktig. Men allerede 1. mai er flere nye ansatte på plass, sier Bjarne Mosås. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.