Totalt regner Eiendomsmegler1 med at prisveksten vil bli på rundt 6-7 prosent i Bodø og Tromsø. Arkivfoto

Eiendomsmegler1 forventer at boligprisene fortsetter til himmels i Bodø

I år - som i fjor - er det de største byene som vil oppleve den største prisoppgangen. Totalt regner meglerhuset med at prisveksten vil bli på rundt 6-7 prosent i Bodø og Tromsø.

LES MER: Eiendomsmegler1 troner øverst på denne statistikken.

Veksten varierer fylkesvis

Boligprisene i Nord-Norge steg i 2016 mindre enn landsgjennomsnittet på 12,8 prosent. Veksten varierte i de tre nordligste fylkene. Prisveksten var størst i Nordland og Finnmark.

Det viser boligprisstatistikken fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no som ble lagt fram onsdag 4. januar. 

– Det nordnorske boligmarkedet var som forventet i fjor. Vi hadde en litt treg start på året, men det løsnet i 2. kvartal. Omløpshastigheten ble redusert mot våren og vi så at boligprisene steg mest i første halvår, sier administrerende direktør Kristin Amundsen i EiendomsMegler 1 Nord-Norge i en pressemelding.

LES MER: Dødt løp mellom Bodøs to største eiendomskonger.

Størst vekst i Bodø

Det er særlig de største byene som trekker opp.

I Nordland er det Bodø som står for den største veksten, med 10,1 prosent på de siste 12 månedene.

– I Tromsø har vi nå en 12-måneders prisvekst på 7,5 prosent. I resten av Troms fylke har prisveksten vært enda større – hvor prisene har økt hele 10,8 prosent de siste 12 måneder. Denne veksten har hovedsakelig kommet i Harstad, sier Amundsen.

– Men også Vefsn, Rana og Narvik viste sterke tall gjennom sommeren og fremt til høsten, forklarer EiendomsMegler 1-direktøren.

Direktør Kristin Amundsen hos Eiendomsmegler1. Foto: Eiendomsmegler1

Flere brukte boliger

EiendomsMegler1 forventer sterk prisvekst for nordnorske boliger frem mot sommeren.

Det nye året starter med et lavt antall boliger for salg. På landsbasis er tilbudet historisk lavt.

– Derfor forventer vi sterk vekst i boligprisene i første halvår. Dette gjelder nesten hele landsdelen. Noen unntak blir det nok, for eksempel helt sør i Nordland. Det store bildet viser imidlertid stor rift om de få boligene som er tilgjengelige i markedet fram mot sommeren, sier Kristin Amundsen.

I løpet av året vil flere store boligprosjekter ferdigstilles rundt omkring i landsdelen. Når folk flytter inn i disse nye boligene, skal de som regel selge sin gamle bolig.

– Det vil derfor komme flere brukte boliger til salgs i markedet. Dette er en av årsakene til at vi tror at prisveksten vil flate ut utover året, sier Amundsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.