Benjamin Solås i baren på Din Plass. Akkurat der han fikk tittelen

– Har ikke ambisjoner om å bli den nye utelivskongen

Han har sett det meste som er mulig å gjøre med ei strippestang. I fylla. På byen. 

Helt til stanga knakk. 

– Det er noen av gjestene som har spurt om vi ikke skal få ei ny stang på plass nede på Briis. Det blir nok ikke aktuelt, sier Solås og smiler. 

Legger til at han faktisk takket vedkommende som knakk stanga. 

Cowboy-strekk

Klokka er litt over ti, og Benjamin Solås har formiddagspausen sin mellom sendingene i Radio 3. Tid han vanligvis bruker til å spise lunsj, og de tingene som må fikses på dagtid når man er sjef på to utesteder: Møter med regnskapsfører og leverandører, timelister og varebestilling. 

Det er bare torsdag, fredag og lørdag han jobber om kveldene. 

– Det er vel ikke til å stikke under en stol at jeg vanligvis trenger en cowboy-strekk om ettermiddagen. 

Han sliter med å sitte i ro. Når telefonen ringer, tar han den som regel med på rusletur. 

– Jeg er nok en ganske normal 22-åring, som drikker litt mindre enn det som er vanlig i helgene. Fordi jeg er på jobb. 

Trengte jobb

I mai i fjor ble det kjent at han kjøpte uteplassen Briis. Vegard Sandnes og Ørjan Strand solgte seg ut for å bruke mer tid på Din Plass. 

18-årsstedet i kjelleren på Fram-gården var også stedet Solås serverte sin første øl som 19-åring. Han søkte seg jobb da utestedet åpnet, for å tjene penger ved siden av journalistikkstudiene. 

– Det er litt ironisk: Da jeg ble gammel nok til å gå ut selv, var det faktisk tre utesteder med 18-årsgrense i byen. Minibaren, Kafka og Avenue. Men jeg syntes det var så kjedelig å gå på byen, så jeg var aldri ute. 

Solås ler. 

Det har blitt noen turer i baren også på han etter hvert. Ikke bare bak. 

– Under julebordet på Din Plass i fjor, ble det delt ut noen utmerkelser i form av diplomer. Jeg ble kåret til Årets barkliner. Det var etter en episode som involverte ei jente, og jeg oppholdt meg litt for nært baren...

Utelivskonge? 

Nylig fikk han tilbud om. og takket ja til, å kjøpe seg inn i Din Plass. Her har han jobbet som bartender ei stund. Nå er han daglig leder, og skal utvikle stedet sammen med medeierne Sandnes og Strand. 

– Jeg har noen tanker om kvalitet over kvantitet. Jeg har ingen planer om å bli den nye utelivskongen i Bodø, men heller jobbe for at disse to stedene skal bli så bra som mulig, sier han. 

– Nå er det jo et ledig utested like i nabolaget? 

– Ja, men det blir nok ikke aktuelt for meg å kjøpe G. Det får bli noen andre aktører, sier han, og legger til at han har nok jobb med å sjonglere de to utestedene han allerede eier. 

– Vi må hele tiden jobbe for å få folk til å gå ut. Spesielt på fredagene. Det er en kjensgjerning at utelivet i byen ikke er bra nok da. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Benjamin Solås trives godt med jobben i Radio 3, og som sjef på sine egne utesteder.

Silent Disco 

Derfor lanserte Din Plass nylig Silent Disco, som så langt har gitt ham sine mest minneverdige og morsomme øyeblikk på jobb. 

– Når du er i et lokale med 200 personer, og den eneste støyen du hører er prating... Mens de 80 som står på dansegulvet synger allsang og holder rundt hverandre. Det er noe av det artigste jeg har sett. Og jeg har virkelig sett mye rart ute på byen, sier han og ler. 

Med Silent Disco har alle som vil høre på musikk og danse, muligheten til å ta på seg et headset. Dermed slipper de som ikke har headset på seg å rope for å overdøve musikken. 

Drøm om radio

Når han først bestemmer seg for noe, går han for det. Etter hvert skal han fullføre journalistikkstudiene, men det blir ikke akkurat nå.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe i radio. Og den har jeg oppfylt nå. Jeg kan ikke si jeg hadde den samme drømmen om å jobbe i utelivsbransjen, sier han med et skrått smil. 

For det er her han er, i alle fall halvparten av tida. Her sørger han for rundt 60 ansatte, og at hjulene går rundt. Helst både torsdag, fredag og lørdag. 

– Bodø er en bra utelivsby. Tilbudet er her. Vi må bare sørge for å gi folket det de vil ha. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.