Benn Eidissen får med seg 250 millioner kroner på vei ut av Norlandia Care Group. Foto: Erlend Skaug Ingebrigtsen

Benn Eidissen casher inn 250 mill kr

Det betyr at de begge kan se frem til en utbetaling på cirka 250 millioner kroner hver når de selger seg ut, etter det Bodø Nu erfarer.

Brødrene Adolfsen overtar aksjepostene til begge barnehage-gründerne i Norlandia-selskapene.

Refinansierer gjeld

Adolfsen-duoen har hentet inn 1,75 milliarder kroner i investormidler, for å kjøpe ut minoritetsaksjonærer som Eidissen og Carlsen, samt refinansiere konsernets gjeld.

Mesteparten av den kvarte milliarden Carlsen og Eidissen nå innkasserer, får de for aksjene i Norlandia Care Group - barnehagekonsernet de gründet for over 20 år siden.

Saken fortsetter under bildet.

Even Carlsen tjener gode penger når han går ut av eierskapet i Norlandia Care Group. Foto: Norlandia

250 mill kr

– Jeg kan bekrefte at et salg til Adolfsen-brødrene er forestående. Men noe videre kommentar ønsker jeg ikke å gi. Dette er jo en julegave, og det pleier vi å vente med til jul. Det kan du sitere meg på, sier Even Carlsen til Bodø Nu.

Han opplyser at han fortsatt vil ha eierinteresser i andre selskaper sammen med Adolfsen-brødrene, etter salget.

– Vi får opplyst at summen du selger for er 250 millioner kroner?

Det vil jeg ikke si noe om, annet enn at det nok kommer ut til slutt.

Heller ikke Benn Eidissen vil kommentere tilbudet fra Adolfsen-brødrene, men omtaler prisen som fair. 

– For min del så er det litt blandede følelser rundt å selge seg ut. Det er litt vemodig, jeg har drevet kommersielt i over 21 år. Det begynte med egne ungers behov for barnehageplass. Så har det blitt mye større enn vi hade trodd, sier Eidissen.

En skikkelig jobb

Benn Eidissens barnehagehistorie begynte i Andungen barnehage i Lofoten i 1988, da han gikk inn som styreleder. Siden bygde han den opp på ny, og i 1995 kjøpte Eidissen og hans nye partner - Even Carlsen - Stordalen barnehage i Bodø.

– Mange tror at vi har vært strategiske og smarte når vi har bygget dette opp. Men vi begynte med dette fordi vi hadde et behov, og så har vi gjort jobben ordentlig. Jeg vil gjerne berømme alle de ansatte vi har hatt opp igjennom årene, legger han til.

Han skryter også av samarbeidet med Adolfsen-brødrene, og understreker at samarbeidet med dem fortsetter i stor skala på eiendomssiden.

– Disse årene har gitt meg utrolig mye. Jeg får bare mer og mer respekt for den jobben som gjøres av styrere, pedagogiske ledere og andre. Den er gull verdt. Husk på at da vi gikk inn i Tromsø var det 25 prosent barnehagedekning - tre av fire fikk ikke plass!

– Så er jeg glad for at jeg fortsatt får gjøre mange prosjekter med Even og Adolfsen-brødrene. Det gjør salget mindre vemodig. 

Ny struktur

Mindre aksjonærer i flere andre selskaper tilknyttet Norlandia-kjeden kjøpes også ut, deriblant asylmottak-konsernet Hero Group. 

Totalt går det med 674,5 millioner kroner til denne operasjonen.

Adfolsen-brødrene oppretter et nytt paraplyselskap, Norlandia Health & Care Group, på toppen av selskapskjeden. Dette eies av Hospitality Invest AS - som er brødrenes felles investeringsselskap. 

Norlandia Care Group er blitt en enorm aktør i barnehagesektoren. Konsernet eier godt over 100 barnehager med totalt over 9.000 barn, og har ekspandert til blant annet Nederland og Finland. I tillegg er konsernet involvert i eldreomsorg og pasienthoteller.

I fjor omsatte konsernet for nærmere tre milliarder kroner.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.