Kaptein Vetle Eck Aga står over BHKs to siste seriekamper. Foto: Arkiv.

Christensen reddet seieren for BHK

BHK - Falk Horten 26-23 (14-10)

Det ble spenning til siste slutt da BHK tok i mot nedrykkstruede Falk Horten til nest siste seriekamp i Bodø Spektrum. Begge lags keepere spilte veldig godt og gjorde definitivt sitt til at det periodevis ble et målfattig oppgjør. 

BHK-keeper Joachim Christensen hadde en redningsprosent på nesten femti etter førsteomgang, og fortsatte storspillet også i andreomgang. I sluttminuttene vartet dansken opp med en av flere strafferedninger, som definitivt bidro til at BHK til slutt kunne dra i land en fortjent 26-23-seier. 

Godt keeperspill 

I en målfattig start på oppgjøret mellom BHK og Falk Horten, var det keeperne som gjorde seg mest bemerket. Etter 10 minutters spill hadde Joachim Christensen allerede notert seg for fem redninger, og gjorde dermed sitt til at BHK da ledet kampen 6-3. 

Hjemmelaget hadde grei kontroll på gjestene, og bevarte ledelsen sin gjennom hele førsteomgang selv om Falk ikke lå mange mål bak. 

Mot slutten av førsteomgang presset BHK likevel på for å gå opp i en femmålsledelse. Minuttet før pause tok trener Børge Lund timeout for å mane fram et siste mål før hvilen, men etter at Preben Egeli skjøt stolpe ut i siste sekund, ble resultatet etter førsteomgang til slutt 14-10 til BHK.

Thrilleravslutning

Det ble en fartsfylt start på andreomgang av begge lag, og BHK klarte klarte å øke ledelsen sin til 19-14 etter 37 minutters spill. 

Deretter fulgte en nesten åtte minutter lang scoringstørke for hjemmelaget, før Endre Langaas endelig lyktes med å sette ballen i mål da han satte inn 20-17 kvarteret før slutt. 

Det så ut som at hjemmelaget skulle gå mot en komfortabel seier da Christensen vartet opp med nok en flott strafferedning på stillingen 24-19 fem minutter før slutt, men et nedrykkstruet bortelag hadde slett ikke råd til å gi opp enda. 

Falk kjempet seg tilbake til stillingen 25-23 litt over minuttet før slutt, og begynte med det virkelig å øyne håp om poeng. De presset lenge på for to mål til, men da Joachim Christensen reddet ballen med bare sekunder igjen og ga den videre til Preben Egeli som satte inn 26-23 for BHK, var det gjort. 

Håpet om fortsatt eliteseriespill lever imidlertid fortsatt for gjestene, ettersom de andre resultatene denne runden gikk deres vei. BHK på sin side kan etter siste seriekamp hjemme mot St. Hallvard på onsdag begynne å forberede seg på å spille sluttspill, og med en danske i storform mellom stengene øyner laget muligheten til å kunne gå langt. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.