BHK mister to av sine aller beste - men den daglige lederen fortviler ikke så lenge de har Børge Lund. Foto: Per-Inge Johnsen

BHK mister nøkkelspillere etter lønnskutt

Det bekrefter klubben i en pressemelding.

- For å trygge det langsiktige arbeidet med å befeste Bodø Håndballklubb som en toppklubb i norsk herrehåndball har styret besluttet å redusere lønnsutgiftene i klubben før sesongen 2017 og 2018, sier daglig leder Vera Arntsen.

Mindre inntekter

Ifølge henne er dette resultatet av nedgang i både sponsorinntekter og publikum.

Konsekvensen av dette er blant annet at klubben ikke er blitt enig med stjernekeeper Joachim Søholm Christensen om en ny kontrakt, og han forlater dermed BHK etter sluttspillet.

Fra tidligere er det også kjent at svensken og nøkkelspilleren Binai Aziz sannsynligvis forlater BHK etter sesongen for å prioritere studier i Oslo eller København.

At studiene var viktig for ham - og at stjernespilleren hadde et liv ved siden av håndballen har han tidligere avslørt i et intervju med Bodø Nu.

LES MER: Aziz: - Det finnes et liv for meg utenfor håndballen

- Trist

- Bodø Håndballklubb er etablert som en toppklubb i Norge og målsetningen er at denne posisjonen på sikt skal styrkes ytterligere, sier Arntsen, og fortsetter:

- Vi har Norges beste trener i Børge Lund og er trygge på at vi fortsett skal tiltrekke oss spennende spillertyper som vil utvikle seg til toppspillere under Børge.

Hun erkjenner at det er trist å si farvel til så gode spillere som Aziz og Christensen. Hun tror imidlertid ikke spillerne - til tross savnet - vil ha noe å si for klubbens slagkraft i ligaen.

- Samtidig er dette en del av toppidretten, og vi er trygge på at BHK skal bite godt i fra seg også i årene fremover, sier Arntsen.

- Nå står vi først og fremst ovenfor et spennende sluttspill hvor vi har ambisjoner om å gjøre det godt. Både Binai og Joachim kommer til å gi 100 % og vise seg fra sin beste side når de tar farvel med publikum i Bodø.

LES OGSÅ: BHK tapte etter thrilleravslutning

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.