BHK fikk det tungt i bortekampen mot Haslum. Foto: Per-Inge Johnsen.

BHK tapte mot cupmesteren

Haslum - BHK 27-24 (14-11)

BHK sikret seg sin første seier for året sist uke, men i onsdagens kamp mot Haslum fikk blåtrøyenes medaljekamp et nytt slag for baugen. 

Gjestene BHK holdt Haslum til uavgjort over halvveis ut i førsteomgang, men ledelsen på tre mål til pause som Haslum sikret seg, klarte BHK aldri å tette. 

Hjemmelaget kontrollerte store deler av andreomgang, men BHK slo tilbake flere ganger etter å ha havnet under med 5-6 mål. 

Sluttresultatet 27-24 ble dermed slett ikke stygt for BHK, selv om cupmestrene hadde tilsynelatende god kontroll. 

Klamrer seg inne i kampen til pause

BHK begynte kampen bra og tok ledelsen allerede etter halvminuttet spilt etter scoring av Binai Aziz. Gjestene fra Bodø brukte god tid på angrepene sine i et forsøk på å frustrere Haslum, og lagene holdt tett følge fram til stillingen 7-7 etter 18 minutter. 

Deretter skrudde hjemmelaget tempoet opp noen hakk og gikk opp i 12-8-ledelse etter 22 minutters spill. Da så BHK seg nødt til ta en timeout, selv om ikke det ga noen umiddelbar positiv effekt. 

For like etter at kampen ble blåst i gang igjen, løp Haslum BHK i senk og satte inn ytterligere to kjappe mål. Neste grep fra Børge Lund på trenerbenken ble dermed å sette inn superkeeper Joachim Christensen, som har vært ute med hjernerystelse siden januar. 

Det grepet så ut til å gi bedre effekt, og Christensen tvang blant annet fram en straffebom for Haslum etter kort tid på banen. Før pause satte BHK inn tre strake mål, som gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 14-11 til Haslum. 

Haslum kontrollerer til seier 

Hjemmelaget gikk hardt ut i starten av andreomgang og økte tidlig ledelsen sin til fem mål. Kantspillerne Westby og Egeli slo likevel tilbake for BHK og reduserte Haslums ledelse til tre mål igjen etter 36 minutters spill. 

Kvarteret før slutt var Haslum igjen oppe i en femmålsledelse, og BHK gikk inn i en måltørke på nesten åtte minutter før Alexander Westby reduserte til 20-25 fra straffemerket sju minutter før slutt. 

I et siste forsøk på å lage spenning igjen i kampen, forsøkte BHK å ta ut keeper for å spille sju mot seks i angrep, men grepet hjalp ikke nevneverdig. 

To scoringer av Preben Egeli i kampens siste minutt bidro likevel til å pynte på resultatet, som til slutt ble stående 27-24. 

Nå venter ny kamp mot bunnlaget Halden hjemme i Bodø til helgen, og det er en kamp som er nødt å vinnes dersom BHK skal holde liv i drømmen om medalje. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.