Børge Lund og BHK gikk på en liten skrell borte mot Lillestrøm. Foto: Per-Inge Johnsen.

BHK gikk på skrell

Lillestrøm - BHK 34-29 (14-15)

Et offensivt BHK reiste ned til Lillestrøm for å starte en ny seiersrekke, men fikk det tøffere enn forventet mot vertene som lå på nedrykksplass før kveldens kamp. 

Gjestene fra nord kom tregt i gang, og brukte over seks minutter på å finne nettmaskene for første gang i kampen. Til pause kunne de likevel ta med seg en knapp 15-14-ledelse etter godt overtalls- og kontringsspill. 

I andreomgang fulgte lagene hverandre tett lenge, men mot slutten støtet hjemmelaget ifra, og BHK kjempet en forgjeves kamp mot å tette luka opp. 

Med sitt ellevte mål for kampen fastsatte til slutt hjemmelagets Trym Bilov-Olsen sluttresultatet til 34-29, og dermed BHKs første tap på over to måneder. 

Snudde etter tung start 

Et tungstartet BHK-lag brukte nesten seks og halvt minutt før de klarte å sette inn sitt første mål i kampen. På den tiden hadde Lillestrøm rukket å gå opp til 4-0-ledelse etter scoring av blant annet tidligere BHK-spiller Håkon André Pettersen. 

Etter at trener Børge Lund hadde fått tatt en timeout, klarte omsider BHK hente opp Lillestrøms ledelse da Henrik Bielenberg lobbet inn 5-5 etter tretten minutters spill. 

Den tunge perioden var likevel ikke over for BHK, for i løpet av de neste fem minuttene gikk vertene opp til en ny firemålsledelse. 

Med godt overtallsspill og superraske kontringer klarte likevel gjestene fra nord å tette luka på ny, og tre minutter før pause var lagene like langt igjen da Alexander Westby kontret inn 13-13. 

BHK fortsatte med sitt gode kontringsspill ut omgangen, og kantene Westby og Egeli sendte BHK opp i 15-13 ledelse. Like før pause fikk Lillestrøm seg en redusering, men BHK kunne likevel ta med seg en knepen ledelse i garderoben etter førsteomgang. 

Lillestrøm overrasker 

I andreomgang fulgte lagene hverandre som skygger helt til det stod 21-21 etter 40 minutters spill. Deretter rykket hjemmelaget ifra til 24-21, og Børge Lund så seg nødt til å ta timeout. 

For første gang denne sesongen forsøkte BHK seg med å ta ut keeper Christensen til fordel for en ekstra utespiller i angrepsfasene, men det taktiske grepet lyktes ikke nevneverdig. 

Anført av Trym Bilov-Olsen og Stian Gabrielsen, som scoret henholdsvis elleve og ti mål, fortsatte hjemmelaget å pøse inn mål. Lillestrøm beholdt stort sett en luke på tre mål til BHK fram til kampens siste fem minutter. 

Til slutt fastsatte Bilov-Olsen sluttresultatet til 34-29 med et lekker trick-skudd, og dermed ble det en liten skrell i Skedsmohallen for favorittene BHK. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.