BHK kunne juble for semifinale etter seieren mot Bækkelaget. Foto: Per-Inge Johnsen.

BHK til semifinale etter ellevill kamp

BHK - Bækkelaget 32-28 (14-13)

BHK er klare for sluttspillets semifinale etter å ha banket serietoer Bækkelaget for andre gang på en uke i kvartfinalen. Bækkelaget overrasket stort da de tok sølv i serien, men fikk seg altså selv en overraskelse da de frivillig valgte BHK som motstander i kvartfinalen. 

BHK kom imidlertid tregt i gang og klarte bare å score tre ganger i løpet av kampens første snaue kvarter. De fikk imdilertid opp dampen utover i kampen, og i andreomgang satte de inn et rykk tolv minutter før slutt og skaffet seg en luke ned til favorittene Bækkelaget. 

Den luka klarte aldri gjestene å tette, og dermed kunne BHK til slutt juble for en veldig fortjent plass i årets semifinale. 

Tregt i gang 

BHK virket av å være preget av nerver i starten av den andre kvartfinalen, og hjemmelaget klarte bare å sette inn tre scoringer på det første snaue kvarteret. 

Bakover gikk det heldigvis bedre og hjemmelaget slapp kun inn to mål i løpet av kampens første ni minutter. Bækkelaget klarte likevel å skape seg en luke på fire mål etter at Preben Egeli fikk en tominutters utvisning for dytt i forkant av Bækkelagets 3-3-scoring. 

Dermed ledet gjestene 7-3 før Erlend Sund endte en sju minutter lang måltørke for BHK ved å redusere til 4-7 etter fjorten minutters spill. 

Reduseringen blåste liv i hjemmelaget igjen, og åtte minutter før pause var snuoperasjonen komplett da Alexander Westby først utlignet til 9-9 før Vetle Eck Aga sendte BHK opp i 10-9-ledelse rett etterpå. 

Fram til pause fulgte lagene hverandre hakk i hæl, men sekunder før førsteomgang var over klarte Erlend Sund å fastsette pauseresultatet til 14-13 i favør BHK. 

Avgjør mot slutten

Andreomgang åpnet svært tett og jevnt, og ingen av lagene klarte å komme mer enn ett mål foran før det andre laget hadde utlignet igjen fram til det gjenstod tolv minutter av kampen. 

Da var det ellevemålsscorer Alexander Westby som endelig klarte å skaffe BHK en luke på to mål da han satte inn 25-23. Minuttet senere fikk venstrevingen en utsøkt langpasning av lagkamerat Eck Aga, og Westby ordnet dermed også tremålsledelse for vertene. 

Bækkelaget forsøkte fortvilet å komme seg tilbake i kampen, men selv to timeouter på tre minutter gjorde det ikke noe bedre for serietoeren. 

BHK gikk så opp i en firemålsledelse før Bækkelaget klarte å slå tilbake med to kjappe reduseringer fire minutter før slutt. Hjemmelaget holdt likevel hodet kaldt og rykket fra igjen, og da Westby satte inn sin ellevte scoring for kvelden til 31-27, skjønte publikum at dette kom til å gå veien for laget deres. 

Erlend Sund fastsatte til slutt sluttresultatet til 32-28 for BHK, som dermed er klare for sluttspillets semifinale som kastes i gang 19. april. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.