Bjørn-Tore Hansen mener handlingene til glimtspilleren som lekket lagoppstillingen til en oddsekspert, ikke er forenlig med klubbens verdier. Foto: Markus André Jensen.

Glimtsjefen om oddsspill: – Illojalt overfor spillergruppa

Det ble tidligere i dag kjent at en ikke navngitt glimtspiller ga lagoppstillingen til en spillekspert før fjorårets bortekamp mot Odd.

– Ikke akseptabelt

Opplysningene kom frem i en større reportasje om spillkulturen internt i norsk fotball i fotballmagasinet Josimar.

Daglig leder i Bodø/Glimt, Bjørn-Tore Hansen, ble informert av hovedtrener Aasmund Bjørkan om at det kunne komme en Josimar-artikkel for to-tre uker siden. Bjørkan siteres i saken på at han ikke liker koblingen mellom egen spiller og spilleksperten.

Først i dag fikk avtroppende glimtsjef Hansen opplysninger om meldingsutveklsingen mellom en ikke navngitt glimtspiller og oddseksperten.

– Klubben vil gjennomgå med gruppa at det selvfølgelig ikke er akseptabelt å dele denne typen informasjon. Slik skal vi ikke ha det. Det verste er den illojaliteten overfor spillergruppa og klubben som utvises.

Vet ikke hvem den involverte spilleren er

Han vet ikke hvilken spiller som er involvert og tror det vil bli vanskelig å avdekke. 

– Det blir dumt å spekulere i det. Det kan være en spiller som har forlatt klubben eller en som er her nå.

– Har dere noen intern policy på denne typen saker internt?

– Det er en selvfølge, men vi har også berørt i spillerkontraktene at man ikke skal spille på eget lag, eller påvirke resultat. Lojalitet er viktig for Fotballklubben Bodø/Glimt og saken er ikke forenlig med våre verdier.

– Strider handlingene i  saken med lovverket?

Jeg kan ikke se det. Jeg tenker at det ikke er Fair Play og at man må bruke sunt bondevett, men kan ikke se at den direkte strider med lovverk.

Det har ikke lyktes Bodø Nu å få en kommentar fra NFF. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.