Bodø Energi går ut og advarer mot Fjordkrafts selgere. Foto: Preben Hunstad

Bodø Energi advarer mot strømselgere: – Svindel!

Bodø Energi sendte i dag ut en e-post til sine kunder, under emnefeltet Se opp for svindel.

– Flere av våre kunder har gjort oss oppmerksom på at Fjordkraft står med selgere her i byen og sier de har et samarbeid med oss, heter det i mailen.

Problemet er bare at dette ikke stemmer. 

– Villedende info

– Vi har ingen ting med Fjordkraft eller deres gateselgere å gjøre, heter det videre.

– Dette er villedende og feil informasjon de bruker for å kapre strømkunder. Vi tar på det sterkeste avstand fra dette.

Fjordkraft er et konkurrerende selskap av Bodø Energi Kraftsalg, med hovedkontor i Bergen.

Har skjedd før

Direktør i BE Kraftsalg, Kjersti Stormo, sier det ikke er første gang de har fått slike tilbakemeldinger om Fjordkrafts selgere.

– Vi har opplevd det noen ganger. Kunder er blitt oppsøkt i kjøpesentere eller på butikker, der det påstås at det finnes et samarbeid mellom Fjordkraft og oss. Det skal også ha blitt vist frem skjemaer som underbygger dette. Vi har ikke noe samarbeid med Fjordkraft.

– Har dere kontaktet selskapet?

– Vi gjorde det forrige runde. Da fikk vi tilbakemelding om at så lenge de ikke fikk klager fra kundene, kunne de ikke vite om salget foregår slik. 

– Hva tenker du om denne måten å kapre kunder på?

– Konkurranse er sunt. Men å prøve å lure til oss kunder... Det gjør vi ikke. Det er ikke en måte jeg vil at mine folk skal drive rekruttering av kunder på, sier Stormo.

Beklager

Fjordkraft, på sin side, beklager det som er skjedd.

– Så fort vi ble kjent med at en kunde kunne fortelle om at en selger hadde ordlagt seg om samarbeid med Bodø Energi tok vi tak i saken. Vi har fulgt opp med salgsselskapet og vår salgsdirektør har beklaget overfor Kjersti Stormo, skriver kommunikasjonsdirektør Jeanne K. Tjomsland i en mail.

Hun oppgir at selgerne er ansatt på oppdragsbasis, gjennom Adicio AS.

– Vi er naturligvis opptatt av å følge opp at de som representerer oss skal gjøre det på en god måte og gi korrekt informasjon.

Kan få sparken

Tjomsland sier feilinformasjon som dette får konsekvenser for de aktuelle selgerne, dersom det påvises.

– Selgerne har tydelig opplæring og gjennomgår sertifisering for hva de kan si – og ikke kan si. Den umiddelbare reaksjonsformen vil være en skriftlig advarsel. Uten å kjenne alle detaljer i denne konkrete saken kan jeg svare generelt: En konsekvens kan også bli at selgeren ikke får fortsette i jobben.

Kommunikasjonsdirektøren understreker at Fjordkraft overhodet ikke vil assosieres med en slik salgsmetodikk.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.