Urørt-sjef Eirik Høsøien Havelin har merket seg et spesielt trekk ved musikken som kommer fra Bodø: – Den har en egen inderlighet.

Urørt-sjefen har forelsket seg i spesielt ett band fra Bodø

Torsdag kommer Havelin til Stormen sammen med NRK P3 og mP3s musikksjef Mats Borch Bugge for å lære unge stjerneskudd hva som skal til for å nå gjennom. 

– Dette er en unik mulighet for lokale artister å helt gratis møte to av de som styrer musikken på en av norges største radiokanaler, og lære hvordan de jobber og tenker om ny musikk, sier Audun Selnes i Antihype-prosjektet, som står bak invitasjonen. 

 – Lager veldig gode låter

Eirik Høsøien Havelin blir som Urørt-programleder presentert for en lang rekke nye artister hver uke, og har god oversikt over hva som rører seg på musikkscenen også her nord. 

– Virkelig er et band jeg har fått veldig sansen for. Vi hadde dem med oss live to ganger i sommer, og de leverte veldig bra, sier han. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Urørt-sjefen har falt pladask for bandet Virkelig med Tobias Aamodt i spissen. Foto: Arkiv

– Hva er grunnen til at du liker akkurat dem å godt? 

– Først og fremst handler det om at de lager veldig gode låter. De utfyller hverandre veldig godt på scenen, og når de går på har de med seg en helt egen trygghet. Jeg har skjønt at de er i studio i Oslo nå, og er veldig spent på å høre mer fra dem, sier Havelin. 

En egen inderlighet 

På spørsmål om hva som preger musikkscenen i Bodø, er det et ord som dukker opp: 

– Inderlighet. Mens ironien har stått sterkt nær sagt over alt ellers i landet, har Bodø-musikerne vært veldig sterke på å si det som det er. Det er felles både for hardcore-bølgen noen år tilbake, og artister som både Kråkesølv, Bendik og Sondre Justad. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bendik er blant Bodø-artistene Havelin trekker fram som inderlige og rett på sak.

– Hvorfor er det sånn? 

– Bodøværingene har en egen evne til å levere musikk rett fra sjela. Det hjelper nok også litt at dere har en dialekt som gjør at det funker. Det er litt vanskeligere å gå så rett på med østlands-dialekt, det blir fort kleint, sier han og ler. 

Men legger til at han har sansen for de store ordene fra Bodø-musikerne: 

– Man kan høre litt av det samme i mange av artistene fra Bodø: Det er ofte en særegen direkthet i både tekst og musikk, og mange av musikerne beveger seg i et musikalsk landskap som er veldig tilgjengelig. 

Lover å lytte på Regnvær 

Anbefalingen av Virkelig er helhjertet. Det samme er anbefalingen av Magnus Bein, som han også har viet plass til i programmet. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Magnus Bein er en av Bodø-artistene Havelin har anbefalt i P3s Urørt.

– Jeg har også fått inn låter av Regnvær, og de skal jeg lytte grundig til før vi kommer nordover, sier Urørt-sjefen. 

Som sier at det også er en annen ting som preger musikkbyen Bodø akkurat nå: 

– Det at mange band er i startgropa akkurat nå. 

Det er også bakgrunnen for at han og kollega Mats Borch Bugge kommer til Bodø for å lære bort de beste triksene sine. 

– Vi skal gå litt mer i detalj når vi møter musikerne torsdag, men til syvende og sist er det viktigste at man lager god musikk. At man spiller masse, spiller inn låtene sine, og jobber på for å bli bedre, sier Havelin, som også tar med seg gode råd om alt fra pressefoto og hvorfor det er viktig med et godt bandnavn til Bodø. 

– Selv om man er tidlig i karrieren, er det fullt mulig å både se og høres proffe ut.

FAKTA Hvordan jobber NRK P3 med musikken? 

Torsdag inviterer Antihype-prosjektet alle som er interesserte til et møte med Mats Borch Bugge og Eirik Høsøien Havelin i Kammersalen i Stormen. 

Mats Borch Bugge har siden 2009 jobbet som musikksjef i NRK P3 og mP3 og har redefinert kanalene ved å satse stadig mer på ny musikk.

Eirik Høsøien Havelin er programleder i Urørt på NRK P3, og er også med på å velge hva som anbefales. Første gang nye band spilles på radio er det ofte presentert med hans stemme.

De vil fortelle hvordan man best promoterer seg mot radio, hvordan spillelistene til P3 fungerer og hvordan Urørtredaksjonen tenker når de velger Ukas Urørt og Urørtfinalister.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.