Marte Dahlskjær (til venstre) og Simen Halvorsen klarte målet om å slå alle rekorder under årets Krafttak mot kreft. Her sammen med Sara Korren fra Kreftforeningen. Foto: Erlend Skaug Ingebrigtsen

Bodø-russen slo alle rekorder

Sammen med medruss Simen Halvorsen har hun ledet aksjonen ved skolen. Der har hun dratt i gang et gjeng som samlet inn penger som aldri før. 

– Vi pleier alltid å ha en vennskapelig konkurranse med Bodin. I år slo vi vår egen skolerekord. i tillegg til at en samlet Bodø-russ slo alle rekorder fra tidligere i år. Til og med blårussen var virkelig engasjert i år, sier Marte Dahlskjær. 

Da årets aksjon var over viste det seg at Bodø-russen hadde samlet inn totalt 372.000 kroner.

Gjorde sterkt inntrykk 

Hun forteller om en intensiv innsamlingsaksjon, der pengene i år gikk til pasienter med uhelbredelig kreft. 

– Det at målet for innsamlingen ble så konkret, tror jeg har gjort mye for at folk åpnet lommeboka. Jeg merket det godt selv: I går var vi i intervju i radioen, og der snakket vi blant annet med Karen fra Mo i Rana, som er rammet av uhelbredelig brystkreft. Det var en samtale som gjorde sterkt inntrykk, og som førte til at vi startet aksjonen enda tidligere enn vi skulle, sier aksjonslederen. 

Samtidig har de vært flinke til å gjøre målet for aksjonen kjent.

– Vi har vært i avisene, i flere radiokanaler, og vi har brukt sosiale medier aktivt. Vi arrangerte også et kjendispanel som ringte rundt for oss. I tillegg har vi tatt i bruk Vipps og elektronisk innsamling til bedrifter. Vi har vel egentlig gjort det som var mulig for å få inn så mye som mulig.

Les mer: Bodøruss skal knuse alle tidligere rekorder

Gratis inngang på Briis

Den formidable innsatsen ble lagt merke til av flere andre aktører. Blant annet Briis-eier Benjamin Solås, som åpnet dørene for russen etter aksjonen i går.

– Alle som var med på innsamlingsaksjonen, fikk gratis inngang. Det var veldig mange som dro på Briis etter at aksjonen var over, og stemningen sto i taket da vi fikk vite resultatet i natt, sier Dahlskjær. 

Og legger til at Krafttak mot kreft har betydd mye for russen også ut over å jobbe for en god sak. 

– Det at vi har vært samlet rundt et slikt prosjekt, har nok også ført til et bedre samhold blant russen, slår hun fast. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.