Norges landslagstropp mot Serbia. Foto: Privat

Bodø-ungdommer uttatt til historisk landskamp

Femmerbanden Lucas Zuniga (18), Bendik Trones (17), Runar Østbye Walnum (17), Håvard Hansen (17) og Aksel Søttar Gjertveit (16) er alle med i troppen når Norge møter Serbia til U19-landskamp i rugby søndag. Kampen, som avholdes i Nannestad i Akershus, er tidenes første av sitt slag, og nok en milepæl for en sport som er i vekst her til lands.

Gror godt

Bodø Barbarians er den klubben som har flest spillere i troppen mot Serbia. Det mener de fem gutta at beviser hvor godt det jobbes i Bodø for å få frem unge talenter.

– Helt klart. Vi er heldige som har så gode og proffe trenere i klubben, sier Bendik Trones. 

– De er veldig proffe, flinke til å motivere og har masse erfaring. Det gjør det også lettere for oss å utvikle oss.

Den erfaringen får de fem også nyte godt av i helgen. Hovedtrener i Bodø Barbarians, Lee Johnson, er nemlig med til Oslo for å følge kampen og se gutta i aksjon.

Drømmer om England

Siden ungdomslandskamper i Rugby League ikke har noen tradisjoner i Norge, er også planleggingen av de neste landskampene på et tidlig stadium. Likevel har man et håp om å, i løpet av året, få stelt i stand en kamp i sportens hjemland - England.

– Det hadde vært utrolig gøy og kult å komme dit og spille kamp. Det er jo det som er rugbyens opphavssted og der det er størst, så vi håper virkelig at det skjer, sier gutta.

Men først venter altså Serbia, og målet før kampen på søndag er de alle fem helt enige om:

– Vi skal vinne. Noe annet er helt uaktuelt!

Her er hele landslagstroppen:

Lage Kamfjord (Oslo Capitans), August Tærud Aamodt (Nannestad Norsemen), August Saltnes (Nannestad Norsemen), Sjur Martin Kleppan (Nannestad Norsemen), Aksel Søttar Gjertveit (Bodø Barbarians), Ole Magnus Brekk (Trondheim Rugby Club), Kristian Hilton (Saddleworth Rangers), Svenn Randmael (Lillestrøm Lions), Lucas Zuniga (Bodø Barbarians), Martin Wengstad (Sparbu Lumberjacks), Jon Håkon Olsen (Kragerø Rugby Club), Bendik Trones (Bodø Barbarians), Sebastian Jakobsen (Farsund Bobcats), Casper Spencer (Stavanger Storm), Giorgio Salvemini (Sagene Rugby Club), Håvard Hansen (Bodø Barbarians), Runar Østbye Walnum (Bodø Barbarians)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.