Øystein Hernes vant SKUP-diplom. Foto: Frode Hansen, VG

Bodøgutt vant prestisjefull journalistpris

Sist helg vant Øystein Hernes en av Norges mest høythengende anerkjennelser; SKUP-diplomet. Dette under gravejournalistenes årlige massemønstring i Tønsberg.

Prisen var et resultat av langvarig og møysommelig arbeid:

– I februar 2016 bestemte noen av mine kollegaer, Sindre Øgar og Morten Stokstad, seg for å se nærmere på pengebruken i Norges Fotballforbund. Det utløste en stor debatt på fotballtinget senere den måneden, og da fant noen kloke hoder i sportsredaksjonen til VG ut av vi burde gå bredere ut. Hvordan er det i Norges idrettsforbund, skiforbundet – med flere?

– Jeg ble koblet på prosjektet og gjennom lang og seig jobbing har vi satt søkelys på hvordan pengebruk og åpenhetspraksis er i landets største folkebevegelse. Det førte blant annet til at kulturministeren påla Norges idrettsforbund å gi offentligheten innsyn i regnskap på bilagsnivå fra 1. januar 2017. Dette var ikke mulig tidligere, sier Hernes, som var Bodø Nu's første nettredaktør.

– Hvordan var det å vinne SKUP-diplom for dette arbeidet?

 – Utrolig stort! Jeg er mest av alt glad for å ha fått muligheten til å bidra såpass mye i prosjektet og med så mange flinke kolleger. Ekstra gøy at hele VG-redaksjonen gjorde det så sterkt på SKUP, og at psykiatriavsløringen vant selve hovedprisen. Et fantastisk stykke arbeid. Rørende rett og slett. Det ble en god fest etter prisutdelingen, for å si det mildt.

I det bakrusen er vel unnagjort, ser Hernes fremover:

 – Anerkjennelsen vi fikk gir en enorm motivasjon til å fortsette å jobbe med kritisk journalistikk. Det er tidkrevende, utmattende, men utrolig deilig når det gir resultater.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.