Mariell Israelsen har opplevd fordommer som kvinnelig leder. Vi har snakket med henne, Fauske hotell-sjef Trine Nøvik, lufthavnsjef Inger-Hilde Tobiassen, politimester Tone Vangen og Grand hotell-direktør Unni Olsen om kvinnekamp. Foto: Arkiv

Da Mariell gründet bedriften sin, fikk hun beskjed om å "ta vare på kroppen"

Et nedlatende blikk. En nedsettende kommentar. En antagelse. 

Selv i 2017 lever fordommene mot kvinnelige ledere i beste velgående. Vi tok en prat med noen av Bodøs mektigste damer om kvinnekamp.

Mariell Israelsen - daglig leder i Bodø Sentrum AS, eier og driver av Søstrene Grene og gründer av No14

Som gravid, 25 år gammel leder kjente Mariell Israelsen på et selvpålagt press. Hun trodde hun måtte kompensere for antatte fordommer mot unge, blivende mødre i lederstillinger.

 – Men den største utfordringen møtte jeg da jeg etablerte No14 i 2015, sier den nytilsatte sentrumslederen i Bodø.

– Jeg fikk utrolig mye fin og god respons, men nesten hver gang jeg fikk et "lykke til" fikk jeg også "men husk bare å passe på deg selv. Nå må du ikke slite deg ut. Ta hensyn til kroppen din." Det var velmente ord, men de føltes også begrensende, samtidig som jeg hardnakket påstår at disse rådene ikke hadde kommet om jeg var mann, sier hun.

Og legger ikke skjul på at hun tror fordommer mot kvinnelige ledere henger igjen, særlig om at personlighetstrekk som å være omsorgsfull og følsom er hemmende eller svake ledertegn.

Men det er noe annet som virkelig bekymrer henne.

– At Flink pike er blitt et begrep for å beskrive personlighetstrekk og misforstått som en form for diagnose gir nye fordommer - og begrensninger. Jeg er redd for at dagens unge kvinner, som jobber hardt og målrettet enten begrenser seg selv i frykt for dette "syndromet" eller i verste fall blir begrenset av andre. Det er ingen helserisiko å være ambisiøs og flink.
– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?
Jeg ønsker, på vegne av alle unge kvinner, ikke minst de to tenåringsjentene jeg bor sammen med, at alle som har en viss påvirkningsevne tar ansvar og bruker makten klokt. Det er den nye generasjonen som skal styre landet vårt når vi blir gamle, sammen med guttene. Det de trenger er arbeidsevne og kapasitet, utdannelse, gjennomføringsevne og tro på seg selv. Hva skal vi da med et usannsynlig kroppsfokus, silkeputer under armene eller "stories" på Snapchat?

Inger-Hilde Tobiassen - sjef ved Bodø lufthavn

Å jobbe i en mannsdominert bransje kan medføre pinlige situasjoner. Bare spør Bodø lufthavns sjef Inger-Hilde Tobiassen, som er godt vant med å være eneste kvinne i rommet.

Nylig var hun i et offisielt arrangement, der hun ble introdusert som en av gjestene for en mannlig sjef.
– Han håndhilste på de han ble presentert for. Jeg kom inn døren sammen med en tilfeldig, eldre herre. "Her kommer lufthavnsjefen", sa en bekjent av meg, hvorpå sjefen svinger seg rundt og hilser på den eldre herren ved min side.

Tobiassen sier at fordommer mot kvinner i lederstillinger neppe er veldig utbredt i dag. Men fordommer mot kvinner i luftfartsbransjen lever i beste velgående.
–Det er kanskje litt uvanlig at kvinner har interesse for luftfart, og jeg har opplevd å bli satt i bås - for fly er ikke noe vi damer har interesse for eller kunnskap om. Det irriterer meg.

– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?
– Fremdeles er det slik at kvinner ikke blir likestilt av alle i samfunnet. Kvinner må behandles likt uavhengig av status, bakgrunn og religion. Vi må fremdeles ha fokus på dette.

Mariann Meby - direktør i Bodø Næringsforum

– Jeg føler at jeg respekteres for jobben jeg gjør, ikke fordi jeg er en kvinne, sier Mariann Meby, som selv alltid er opptatt av å utvise respekt, uansett hvor uenig hun er med noen.

Meby er av den oppfatning at tiden med fordommer mot kvinnelige ledere er forbi.
– Vi kvinner kan ta den plassen vi selv ønsker. Vi må bare ha lyst til det, samt gå den ekstra mila på egne ben, sier hun.
– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?

Det måtte være å få Donald Trump til å endre sin oppfattelse av kvinner. OG twitre positivt om det - mange ganger! En ganske utfordrende kvinnesak der kan du si, men tenk om vi hadde fått det til!

Kine Willumsen - direktør for Thon Hotel Nordlys

Thon-sjef Kine Willumsen omtaler seg selv som heldig. For hun har ikke møtt på utfordringer knyttet til kjønn i sin egen karriere.
– I Thon Hotels er det flere kvinnelige direktører enn mannlige, som en av få kjeder, sier hun.

Men noen fordommer er det, mener Willumsen.
– Det virker fremdeles som om det er lov å kategorisere damer ut fra hårfarge, klesstil, hobbyer, om man har barn - og har man som kvinnelig leder ikke det så "må jo noe være galt med prioriteringen. Vi burde ha kommet lengre, og forhåpentligvis gjør vi det etterhvert. Gamle vaner er vonde å vende.
– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?
– Det er et grovt brudd på menneskerettighetene, og jeg kjenner jeg blir rasende av å tenke på det. 40 000 jenter står barnebrud HVER dag! Har vi mulighet til å gjøre en forskjell her så er det vår fordømte plikt å gjøre det.

Vigdis Bjellånes - administrerende direktør ved regnskapsbyrået INTU Økonomi i Bodø

De siste årene har INTU Økonomi i Bodø opplevd stor vekst. Sjefen sjøl, Vigdis Bjellånes, sier at regnskapsbransjen ikke er særlig beheftet med fordommer mot kvinner.

– Men enkelte mannsdominerte bransjer og miljøer er nok det. Generelt sett tror jeg at ledere blir vurdert etter den kompetansen de besitter og hvordan de utøver sitt lederskap.
– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?
– Lik lønn for likt arbeid, kvinners rett til utdanning og retten til å bestemme over egen kropp.

Monika Moen - HR-sjef ved Coop Nordland

– Her hos oss er det kompetanse og arbeidsinnsats som betyr noe i hverdagen, sier Monika Moen.

– Er man flink og interessert når man like langt om man er kvinne eller mann.
Moen tror folk med fordommer mot kvinnelige ledere minker i tallet.
– Det er sikkert noen, men det er ikke noe jeg opplever. Det må da være en utdøende rase?
– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?
– Nå er jeg, som dere sikkert har forstått, ikke så opptatt av kvinnesak. Den kampen har andre kjempet før meg, og det er jeg glad for.  Jeg mener vi i dag har kommet langt når det gjelder like muligheter for kvinner og menn, og at det heller er andre faktorer som påvirker menneskers valg når det gjelder utdannelse og yrke. Skulle jeg velge en kvinnesak for 2017, så må det være at jeg håper at kvinner, og da spesielt unge jenter, kan frigjøre seg mer fra idealene. Det er skremmende å se hvor like alle skal være nå, hvor opptatt vi er av det ytre og av å være flinke i alt. Jenter: vær dere selv, vær stolt av den dere er, og ta deres valg ut fra egen interesse og egne drømmer, ikke hva dere tror andre eller samfunnet forventer av dere.

Unni Olsen - hotelldirektør, Clarion Hotel Grand Bodø

Hotelldirektøren som snudde opp ned på ærverdige Grand i Bodø sentrum, sier hun ikke er ukjent med fordommer mot kvinner i arbeidslivet.

– Jeg har nok opplevd min del av akkurat det, og noe av det må man rett og slett bare sette til side. I det daglige er det ikke spesielle utfordringer, men fortsatt behandles vi ulikt i noen sammenhenger.
– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?
Vold mot kvinner! Det er noen skremmende holdninger der ute.

Trine Nøvik - daglig leder, Fauske hotell

– Jeg har egentlig ikke opplevd så mange fordommer, men det var litt spesielt å komme til BMW-Norge sitt bilforhandlermøte som eneste kvinnelige daglige leder, blant 50 mannlige ledere, sier Trine Nøvik - som tidligere var sjef for Østbyen Bil.
– Jeg har ikke opplevd det, men jeg tror nok fortsatt at både menn og kvinner kan ha fordommer overfor kvinnelige ledere.
– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?
De finnes kanskje utenfor Norge, som for eksempel å bekjempe barneekteskap. 

Tone Vangen - politimester, Nordland politidistrikt

Politiet er en av de etatene der det tradisjonelt har vært menn som styrer butikken. I Bodø er det litt annerledes - med Vangen selv som sjef og Heidi Kløkstad som visepolitimester.

– Jeg har i liten grad opplevd utfordringer knyttet til det å være kvinne og leder. Jeg har vent meg til å være i mannsdominerte forsamlinger, men det er artigere å jobbe i grupper der det er en god kjønnsbalanse. Jeg har i en del sammenhenger møtt utenlandske samarbeidspartnere som jeg har sett har reagert på mitt kjønn - uten at de har uttrykt det direkte.
– Hva er den viktigste kvinnesaken i 2017?
– At alle kvinner skal være trygge - hjemme og ute.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.