Kristoffer Hivju skal samarbeide med Tom Vidar Karlsen og Storyline NOR om en ny storsatsing. Foto: Eirik Haldberg Johnsen/Rune Nilsen

Bodøselskap med på storsatsing med NRK, Nordisk Film og Kristoffer Hivju

Nordisk Film Production utvikler i samarbeid med NRK TV-serien TWIN, hvor Kristofer Hivju skal spille hovedrollen.

Med som co-produsent er bodøselskapet Storyline NOR, som i tillegg jobber med spillefilmen Slavemerket, om arbeideropprøret i Sulis. Selskapet utvikler også en tv-serie basert på slaget om Narvik, også det i samarbeid med Nordisk Film.

Bekrefter samarbeid

– Jeg kan bekrefte at vi er gått inn som co-produsent i TWIN. Dette er et veldig kult og spennende prosjekt, men vi er fortsatt i en tidlig fase, sier daglig leder i Storyline NOR, Tom Vidar Karlsen, til Bodø Nu.

Serien, som skal spilles inn i Lofoten, handler om hva som skjer når hovedpersonen, spilt av Hivju, kommer i skade for å drepe sin egen tvillingbror og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen.

– Dette er drømmerollen, og et prosjekt jeg brenner veldig sterkt for. Det er en stor glede å være med å utvikle denne TV serien og jeg kan ikke vente med å vise den til publikum, sier Kristofer Hivju, som også har vært med på å skape serien, i en pressemelding.

– Vi drømmer alle fra tid til annen om å kunne bytte identitet, og TWIN er en serie hvor dette er satt helt på spissen, sier seriens produsent Sigurd Mikal Karoliussen i Nordisk Film Production. 

Historisk

Serien blir også historisk: Den er som første norske dramaserie gjennom tidene plukket ut til å pitche på Series Mania, der størrelser som HBO og Netflix er kjent for å speide etter kommende storserier de kan satse på.

– At vi nå har kommet gjennom nåløyet som Norges første tv-serie i pitcheforumet på Series Mania, gjør oss trygge på at dette er en serie som også kan lykkes internasjonalt.

– Det er på sin plass at når Hivju endelig kommer hjem for å ha hovedrollen i en norsk dramaserie, er det i en av de mest utfordrerne rollene man kan gjøre som skuespiller, sier serieskaper Kristoffer Metcalfe.

Folkelig

Serien har vært i utvikling over en tid og nå med NRK om bord er målet å sette serien i produksjon til høsten.

Vegard Stenberg Eriksen, eksekutiv produsent for serien hos NRK sier dette om serien:

– TWIN har en bred folkelig appell og skal spilles inn i Lofoten, et av de vakreste steder på kloden. Vi liker den lette tonen og kvaliteten i å leve seg inn i de mer hverdagslige problemene som oppstår når du har byttet identitet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.