Vraket av det tyske skipet «Bernd von Arnim», en av jagerne den tyske marinen mistet under slaget om Narvik. Foto: Wikipedia

Bodøselskap med storsatsing: Slaget om Narvik blir tv-serie

Storyline NOR offentliggjør nyheten klokken 11 i dag.

I januar 2015 begynte arbeidet med å filmatisere en historie om slaget om Narvik, under 2. verdenskrig. Den gang ble det antydet en kostnadsramme på rundt 100 millioner kroner. 

I dag ble det kunngjort at Nordisk Film/Egmont går inn som samarbeidspartner med produksjonsfirmaet fra Bodø, om å lage en storslått tv-serie om de dramatiske vårdagene i 1940. 

– Vi har landet på utviklingen av en dramaserie, sa Trond Eliassen, produsent og styreleder i News on Request, som eier Storyline NOR sammen med Storyline Studios i Oslo - landets største filmselskap.

Det er foreløpig ikke klart om prosjektet får norsk eller internasjonal regissør.

– Det foregår et stort, usynlig arbeid i startfasen. De to viktigste tingene fremover blir utvikling av manusskript og finansiering. Det er et mammutprosjekt og vi har en stor jobb å gjøre. Det tar tid, sa Eliassen på pressekonferansen.

Han la heller ikke skjul på at det er et massivt antall usikkerhetsmomenter involvert i denne prosessen. Det er mye av bakgrunnen for at Aage Aaberge og Nordisk Film/Egmont er dratt inn i denne prosessen. Han har tidligere ført prosjekter som Kon-Tiki-filmen trygt i land. 

Aaberge ble kontaktet av Tom Vidar Karlsen, daglig leder i Storyline NOR, på filmfestivalen i Cannes.

– Jeg var umiddelbart veldig interessert, sier prosjektets nye hovedprodusent. 

– I dag er jeg både utrolig glad, lettet og stolt. Vi er strålende fornøyd med at vi har fått med Aage Aaberge og Nordisk Film, forteller Tom Vidar Karlsen til Fremover.

– Fra nå av skyter prosjektet virkelig fart. Like over nyttår begynner arbeidet med å engasjere manusforfatter eller manusforfattere. Den eller de skal hentes fra øverste hylle. I tillegg skal det engasjeres en regissør, og det kan hende dette skjer samtidig lover Karlsen.

Slaget om Narvik ble utkjempet av over 30.000 soldater, på alliert og tysk side. Her led Adolf Hitler sitt første, store nederlag under andre verdenskrig. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.