Rapp Marine har lagt ned produksjonen i Bodø, i lokalene på Nyholmen, men har skaffet seg tidenes ordrereserve ifølge administrerende direktør Helge Vatnehol. Foto: Rune Nilsen

Bodøselskapet gjør store penger på kinesisk forskning

Det gir tidenes ordrereserve for Rapp Marine.

– I en maritim bransje som sliter, opplever vi nå en rekordhøy ordrereserve på over 250 millioner kroner, sier  Helge Vatnehol, administrerende direktør Rapp Marine AS, til nettavisen Sysla.

Selskapet, som leverer vinsjer og maskiner til båtdekk, landet i desember en ny storkontrakt på kinesiske forskningsskip på 50 millioner kroner. 

– Det er vår største enkeltordre som vi har tatt i Kina. Den befester virkelig vår posisjon som leverandør til forskningsfartøy, sier Jakob Nielsen, selskapets visepresident på salg til Sysla.

– Vi avsluttet 2016 på samme, flotte måte som mesteparten av fjoråret var, legger han til.

Rapp Marine, tidligere Rapp Hydema, har de siste årene bokført betydelige underskudd. 

Firmaet har lagt ned produksjonen i Bodø og flyttet den til Serbia, men nå opplyser altså selskapet at ordrene tar seg voldsomt opp i omfang. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.