Delegasjonen fra Nordland møter statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet og Vidar Skjelstad som er president for Kongsberg Defense i USA. Med BRUS, Andøya Test Center, Futurum, NORUT, RAPP Bomek og Nordland Fylkeskommune. I midten foran sitter Odd Emil Ingebrigtsen. Foto: BRUS

Boeing-topp skrøt av Bodø-firma foran 150 VIP-er i Washington

En delegasjon nordlendinger er akkurat nå i USA, der de forsøker å sikre seg en bit av kaka når amerikanerne skal bruke 11 milliarder kroner på norske varer og tjenester.

Foranledningen er Forsvarets kjøp av fem P-8A Poseidon overvåkingsfly. I en gjenkjøpsavtale forplikter amerikanerne seg til å kjøpe norsk. Og her kommer Nordland fylkeskommune, BRUS, og flere bedrifter fra blant annet Salten-området inn i bildet.

– Vi har, sammen med blant andre NFK, tatt initiativ til denne turen, forteller BRUS-direktør Odd Emil Ingebrigtsen.

Og det var i forbindelse med denne turen til Washington at Newton Flight Academy og First Scandinavia fikk skryt fra Boeings mektige direktør for Nord-Europa, Maria Laine, foran en sal full av beslutningstakere.

– Det var generaler, statssekretærer, kongressrepresentanter og andre viktige folk til stede, så vi snakker om en tung deltakerliste. First Scandinavia er ellers i gang med å eksportere Newton-rom ut i verden. Da gjør det ingenting at de har et positivt forhold til en av USAs virkelig store bedrifter, sier Ingebrigtsen.

Boeing er også samarbeidspartner for Newton Flight Academy i Bodø, så det er allerede knyttet bånd over Atlanteren.

Nå håper og tror Ingebrigtsen at bedrifter som Rapp Bomek, NORUT, Futurum og Andøya Test Center også er i god posisjon til å hanke inn amerikanske penger.

– Jeg blir veldig overrasket dersom det ikke blir noe av det. Samtidig er det mange om beinet, slik det skal være, sier Ingebrigtsen.

 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.