Ricardo Friedrich blir Glimts sjette signering denne vinteren. Foto: Niklas Aune Johnsen, glimt.no.

Brasiliansk keeper til Glimt

Vinterens overgangsvindu i Norge nærmer seg slutten, og det har utvilsomt vært hektisk aktivitet på kontorene på Aspmyra denne uka. 

Les også: José Ángel klar for Glimt

Lørdag formiddag ble det klart at Ricardo Friedrich, eller Ricardo Henrique Schuck Friedrich som er hans fulle navn, blir den tredje spilleren denne uka som signerer kontrakt med Bodø/Glimt. Keeperen har skrevet under på en ettårsavtale.

Les også: Tidligere TIL-profil blir Glimts nye nummer sju

Friedrich kommer fra den finske klubben Rovaniemien Palloseura (RoPS), som han signerte for i 2015. 24-åringen spilte 14 kamper i den finske toppdivisjonen i fjor, slapp inn 11 mål og holdt nullen seks ganger. Året før spilte han 17 kamper for RoPS.

- Vi er veldig glad for at Ricardo er på plass hos oss. En spennende keeper med et stort potensiale som ønsker å komme hit. Det er en god match. Han er atletisk, kvikk og med ball i beina, sier keepertrener Jonas Ueland Kolstad til glimt.no.

Selv er Ricardo strålende fornøyd med å ha signert for Bodø/Glimt.

- Det er fantastisk. Jeg er veldig glad for å være her. Jeg føler meg utrolig velkommen, fra både spillere, trener og ansatte i klubben. Jeg gleder meg veldig til dette nye kapittelet i livet mitt, sier Friedrich. 

Jakter flere spillere

Til tross for at Friedrich blir Bodø/Glimts sjette signering denne vinteren, etter at Marius Lode, Thomas Drage, José Ángel, Nemanja Mladenovic og Kristian Fardal Opseth allerede har signert, er ikke trener Aasmund Bjørkan helt fornøyd med stallen enda. 

– Vi skal være så ærlige å si at vi ikke er helt ferdig med spillerjakten enda. Vi er godt fornøyd med de spillerne vi har fra før og de som har kommet til oss i vinter, men vi ser enda etter flere spillere som kan komme inn og forsterke oss ytterligere, fortalte Bjørkan under presentasjonen av José Ángel på fredag. 

Den nigerianske spissen Kachi, som spiller for Sarpsborg 08 og som har vært på prøvespill hos Glimt denne uka, er fremdeles interessant for Glimt, som ønsker å se mer av spissen den kommende uka. 

På den andre siden har den colombianske angriperen Jose Correa dratt hjem igjen etter at han var på prøvespill i forrige uke. Correa gjorde et positivt inntrykk på Aspmyra, men kommer ikke til å bli Glimt-spiller i denne omgang. 

Sogndal-spiller Vegard Leikvoll Moberg kan ifølge Avisa Nordland (krever innlogging) bli neste spiller som signerer for Glimt. Midtbanespilleren som også kan spille stopper, skal visstnok være enig med Glimt om en treårskontrakt.

26-åringen er heller ikke med i Sogndal-troppen som møter Strømsgodset til treningskamp i dag, noe som bekrefter at han trolig er på vei til en ny klubb. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.