Foto: arkiv

Brøt seg inn hos venn – stjal walkie-talkie, medisiner og en ryggsekk

En helg tidlig i oktober 2016, fant fornærmede verandadøren til eget hjem brutt opp. Sekken han forlot i leiligheten dagen i forveien, var tømt for innhold og en rekke gjenstander forsvunnet.

Den nå domfelte mannen fra Nordland, ble raskt observert ved en lokal virksomhet. Konfrontert av politet med anklagene, avviste han ikke å ha oppholdt seg i leiligheten – som overnattingsgjest. Denne forklaringen fester ikke retten lit til, men skjerper heller straffen som følge av innbruddet.

Senere samme år, får politiet melding om snøscooterkjøring mellom hus i nærheten av tiltaltes bopel, hvor en person nesten blir påkjørt. Ferske spor leder politet til baksiden av mannens hus, hvor snøscooteren står parkert. Blodprøver tatt på stedet, avdekker innhold av det beroligende legemiddelet Diazepam, tilsvarende en alkoholpromille på 1.2.  

Salten tingrett dømmer mannen i 30-årene - som uteble fra rettsaken - for brudd på vegtrafikkloven, i tillegg til to av straffelovens paragrafer. Dermed må han belage seg på 60 dager i fengsel og betale en bot på 10.000 kroner.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.