Lars Arve Jakobsen er glad i å delegere ansvar til sine medarbeidere. Men han passer på å vise at han bryr seg, om det så er om noe så trivielt som å skifte lyspærer. Foto: Markus André Jensen

Coop-sjefen: – De spøker med at jeg skifter lyspærene på City Nord

Stolthet er et ord Jakobsen gjentar, under den snaue timen vi har audiens.

I direktørkontoret i tredje etasje på City Nord, Coop Nordlands store gullkalv, symbolet på den satsingen sjefen sjøl har gått i bresjen for. 

Utvikling

Stolthet over å bli nominert til prisen som Årets bodøværing. Stolthet over medarbeiderne. Stolthet over arbeidsplassen. Stolthet over det som er skjedd, siden han gikk inn som direktør i en av Nordlands største bedrifter, tilbake i 2010.

– Da var det 390 ansatte på City Nord. Nå er det 1100 ansatte her. Det er et godt bilde på den utviklingen vi har hatt, sier Jakobsen.

– Ja, det har vært skrevet mye om utbygging etter utbygging. Det er nok noen som ser City Nord som den store, stygge handelsulven i Bodø. Er det hyggelig å få positiv oppmerksomhet, i form av denne nominasjonen?

– Ja, det er selvsagt utrolig artig. Det du sier der; jeg tror egentlig ikke folk tenker over hva Coop Nordland genererer av handel, verdiskapning, arbeidsplasser og skatteinngang i samfunnet. Det er det ingen som sier noe om, når vi åpner butikk i Bodøsjøen, eller for den saks skyld å Sortland. 

Sentralt plassert

Nå er han ivrig. For dette ligger ham tett til hjertet.

– Tenk for eksempel på hva City Nord-utbyggingen har gjort for lokalt entreprenørskap! Dette er store byggeprosjekter, argumenter han. 

Målt i omsetning er City Nord det største kjøpesenteret i Norge i 2016, nord for Dovre. 

Det sier alt om posisjonen Bodø har fått som handelsby.

Lars Arve Jakobsen har selv bygget seg opp en solid posisjon i Coop-systemet. Han sitter med en rekke styreverv sentralt i organisasjonen.

– Det gjør at vi har påvirkningskraft i spørsmål om hvilken retning Coop som helhet skal ta. Det er selvsagt verdifullt. 

Saken fortsetter under bildet.

Kongen av Coop-land, kalt Bodø Nu Lars Arve Jakobsen i en sak fra fjorårets nyåpning av kjøpesenteret. Foto: Rune Nilsen

Festivitas

Det er flere grunner til at juryen har nominert Jakobsen til denne prisen. 

Han har ledet Coop Nordland gjennom en ganske unik vekstperiode i nordnorsk næringsliv. Og da bedriften inviterte til 100-årsfest, visste han sannelig å feire med stil.

Jakobsen selv kjørte konferansier Jon Almaas inn i Bodø Spektrum og opp på scenen i en kasse, stående bak på en moped. 

Pyroshow, Halvdan og Violet Road var blant de øvrige ingrediensene i en heidundrande fest i mai. 

– Du nekte å si det i mai. Men kan du si nå hva festen kostet?

– Nei. Men det var et millionbeløp, det kan vi si. For oss handlet den festen veldig mye om å vise medarbeiderne våre at vi ser dem og setter pris på dem. Det var en fest som ble snakket om i Coop-systemet, for å si det sånn. 

– Jeg tror det er viktig å være stolt over jobben. Det bruker vi masse tid og penger på å oppnå. Vi kurser våre ansatte, og da er jeg gjerne med selv for å holde innledning, så fremst det er mulig. Det er også for å understreke at jobben de gjør hver eneste dag betyr noe, man utgjør en forskjell. Slikt skaper stolthet. Og jeg tror folk er stolt av å jobbe i Coop Nordland.

Drama til havs

2016 har imidlertid ikke bare vært vekst, suksess og fest. 

Det har også vært dramatikk. Og ettertanke.

12. august i år, en fredag på vei til hytta på Kjerringøy, alene i båten.

Der oppdager plutselig Jakobsen en annen båt, drivende i Landegodefjorden. 

En mann klamrer seg til båten, liggende i vannet. Jakobsen iverksetter en spontan redningsaksjon.

– Det gikk veldig fort, de minuttene der. 

Med tau og muskelkraft fikk Coop-sjefen mannen ombord i båten.

Heltedåden har gjort noe med perspektivet.

– Ting kan snu veldig fort her i livet. Det sier noe om at det man vanligvis tror er viktig, faktisk ikke handler om liv og død. Jeg har tenkt en del på den hendelsen, sier han.

Ikke på mikronivå - eller?...

Men det er først og fremst som leder bodømannen har gjort seg bemerket.

– For meg handler veldig mye om å bygge opp et godt team, med de rette personene rundt seg. Da blir det naturlig å delegere ansvar til andre. 

– Du praktiserer ikke mikroledelse?

– Nei, det gjør jeg ikke. Men jeg er opptatt av lite byråkrati, og kort avstand mellom meg og de ansatte. Man kan ikke være overalt, men man kan ha en slags åndelig tilstedeværelse. De må føle at jeg bryr meg om det de gjør. 

– Noen spøker med at det er han Lars Arve som skifter lyspærene på City Nord, så jeg kan gå ned på detaljnivå også. Men det er for å vise at jeg bryr meg.

– Er det sant - skifter du dem?

– Nja. Jeg sier fra hvis de er gått, i alle fall, ler Coop Nordlands direktør.

Her kan du stemme på kandidaten du mener fortjener prisen som Årets bodøværing.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.