I neste uke skal Bodø kulturskole sette sitt preg på de aller fleste scenene i byen.

De inviterer til nok en festival i byen

I tidsrommet 3. – 6. april arrangeres Bodø kulturskolefestival.

Da blir det fire innholdsrike dager med konserter, drama og utstillinger. Det blir rundt 30 arrangement en rekke steder;

Aspåsen skole (gamle lillesal), Stormen konserthus, Stormen bibliotek, kulturhuset Gimle, Bodin kirke, Kjerringøy kirke og flere av grunnskolene i kommunen, opplyser Bodø kulturskole i en pressemelding. 

Nytt samarbeid

Nytt av året er en samarbeidsforestilling med elever fra drama, kunst og musikk;  – en forestilling om en prinsesse som blir kidnappet av en slem drage, og hvordan dette går. 

Dramaelevene har skrevet stykket, elever på visuelle kunstfag har laget dukker som drama spiller med, og musikkelever skal spille musikk og lage lydeffekter under forestillinga.  Denne vises for inviterte barnehager og skoler i Stormen lille sal, i tillegg til åpen ettermiddagsforestilling.

Kjærlighet

Forestillinga drar også ut, og vises på Hunstad barneskole onsdag 5. april

En av konsertene på Aspåsen har kjærlighet som tema, - og er blitt til Love-forestilling.

Det blir også en rekke skolekonserter; både ute på skolene, og i biblioteket, hvor flere skoleelever er invitert til formiddagskonserter oppe i barnebokavdelingen.

Det vil være utstillinger med arbeider fra elever på visuelle kunstfag flere steder; på Aspåsen, i biblioteket, og på City Nord.

Ungdomskonserter

Festivalen avsluttes med to ungdomskonserter i konserthuset. Mange av elevene har gått lenge og synger og spiller på et viderekommende og høyt nivå. 

Kulturskolen avholder rundt 30 arrangement I løpet av fire festivaldager. Alle har fri entré. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.