Christoffer Martin Arntsen (til venstre) og Even Skoglund var begge sentrale i Lystpå. Nå har begge fått seg ny jobb på Styrhuset, som åpner i løpet av våren. Foto: Mariell Tverrå Løkås

De skal bringe litt fine dining inn på Styrhuset-menyen

Nå har begge sluttet på Lystpå for å være med på å bygge opp kjøkkenet på Styrhuset. Under ledelse av kjøkkensjef Roy-Cato Fjeldvær Hansen blir de en del av et team på i alt fem kokker som skal servere comfort food på den nye gastropuben. 

I løpet av neste uke blir det klart når den nye sportspuben Styrhuset åpner i etasjen over Kaptein Larsen. 

– Det blir en aldri så liten omvendt kulinarisk klassereise? 

– Jeg fikk det spørsmålet under jobbintervjuet her, også. Men mat er mat. Det handler om kjærlighet til maten, og at det skal prege det som til slutt serveres til gjestene, sier Skoglund. 

Sentrale i Lystpå

Både i studietiden og de siste årene etter endt utdanning har de to kokkene jobbet tett sammen. Begge har vært svært sentrale i Lystpå, og har hatt ulike roller både innen catering, i den nå nedlagte delikatesseforretningen og da Lystpå Aurora ble etablert i Koch-senteret.

De to kokkene fant hverandre allerede første studieåret, i en felles kjærlighet til god mat, gode råvarer og kokkeyrket. 

– Vi startet en elevbedrift som vi bare måtte legge ned etter noen uker. Da hadde vi tjent det som var grensa før vi måtte begynne å skatte av inntektene, sier Arntsen og ler. 

Kokkene forteller om en studiereise til Norges beste italienske restaurant – i Oslo. Om at de gjennom hele studietida søkte nye utfordringer. Mens Skoglund hadde praksis på Bjørk, kom Arntsen inn på kjøkkenet til Lystpå allerede da. 

– Vi begynte begge å jobbe der rett etter studiene. Vi ble kastet rett ut i det, og fikk dermed veldig mye ansvar fra starten av. Den erfaringen kommer godt med, sier Arntsen. 

Men etter i alt rundt fire år, var det på tide å si takk for seg. 

– Vi hadde begge hver for oss begynt å tenke at det var på tide med nye utfordringer. Når man er ung og fersk i faget er det viktig å prøve ut mest mulig. Grunnmuren i yrket er der uansett hvor du jobber, samtidig er det et yrke der man aldri blir utlært, sier Skoglund. 

Annerledes pubmeny 

Begge de to var med i åpningsmåneden til den nye restauranten til Lystpå. Men fra nyttår har de hatt en pause. Nå gleder de seg til å komme i gang i den nye jobben – på det flunke nye kjøkkenet i den helt nye puben. 

– Det vi gjør nå, er for framtida. Drømmen er at vi lager noen retter som blir like mye Styrhuset som for eksempel tørrfiskretten til Bjørk, sier Skoglund. 

De to har vært svært delaktige i å komponere den nye menyen. Men foreløpig holder de kortene tett til brystet når det kommer til innholdet. 

– Det er vel ingen hemmelighet at det kommer til å stå burgere på menyen. Vi tar med oss litt av erfaringen vi har fra fine dining også over hit, og det vil man nok merke i noen av detaljene, sier Skoglund. 

– Vi har i større grad gått bort fra det de andre stedene i byen har på menyen, og forsøker å gjøre noe helt eget. Hvis vi skulle gått bort på Gatsby for å hente inspirasjon, ville vi fort blitt avslørt. Det er ikke på den måten vi skal konkurrere med andre. Det handler om å beholde verdigheten, sier Arntsen. 

– Kjøkkenet er en våt drøm 

Nå er det nye kjøkkenet snart klart. Bare detaljer og småpjusk gjenstår før puben kan åpne dørene. 

– Kjøkkenet er som en våt drøm, sier Skoglund og smiler. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

De to kokkene er svært fornøyde med det nye kjøkkenet på Styrhuset.

Kokkene og resten av staben er klare for storinnrykk. Den nye puben er en drøm for alle som liker sport, komfort, godt drikke og god mat. 

– Går alt etter planen, skal vi ha 200 gjester her hver dag når vi åpner. Bodøværingene er flinke til å teste ut nye steder. Da må også alt klaffe, sånn at de kommer tilbake igjen, sier Arntsen. 

Som regner med at han kommer til å tilbringe tid i puben også etter at arbeidsdagen er over. 

– Det er skikkelig rustikt hjemmekoselig her. Det er ikke for stivt, og alle skal trives. Det tror vi de kommer til å gjøre, også. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.