Vetle Eck Aga var fornøyd etter å ha slått tilbake mot serietoeren. Foto: Per-Inge Johnsen.

– Deilig å slå tilbake igjen

BHKs rekke med sju strake kamper uten tap fikk en flau slutt i helga, da bunnlaget Lillestrøm vant hele 34-29 over seiersvante bodøværinger.

I årets siste kamp mot serietoer Bækkelaget, slo BHK knallhardt tilbake og tok en fortjent 31-25-seier.

– Jeg var mildt sagt forbanna etter kampen mot Lillestrøm. Vi vet at vi ikke kommer til å vinne alle kamper, men den måten som vi tapte på da var forferdelig. Vi brukte mandagen til å komme oss over den største skuffelsen, og i dag var vi fast bestemt på at vi skulle gjøre en helt annen kamp, forteller kapteinen.

God kontroll

Og en annen kamp ble for BHK mot Bækkelaget. Hjemmelaget ledet nesten fra start til slutt, og hadde en god luke ned til serietoeren gjennom store deler av oppgjøret. 

– Det var ikke en enkel kamp, men jeg føler at vi har ganske god kontroll store deler av veien. Vi gjør få feil og spiller veldig godt forsvar, slik som vi er kjent for å gjøre. Bækkelaget scorer vanligvis over 30 mål per kamp, men i dag holder vi de nede på 25, og det er sterkt, slår Eck Aga fast. 

Etter seieren mot Bækkelaget, er nå BHK tilbake i medaljekampen for fullt. 

– Vi prøver ikke å se for mye på tabellen og la den påvirke oss, men det er godt å vite at vi er med en plass oppe i toppen. Det er utrolig jevnt mellom lagene der oppe, og vi vet vi må kjempe knallhardt for å holde oss der i den avgjørende delen av sesongen, forsetter Eck Aga. 

VM-pause

Onsdagens kamp ble BHKs siste i 2016. Nå venter halvannen måned kampfri grunnet avviklingen av VM. 

– Det blir godt å få en liten pause der vi kan fokusere på fysisk trening og terping av spillet vårt. Det blir også tid til å bli kvitt en del småskader som er ute og går, og etter pausen er også Binai Aziz tilbake. Dermed tror jeg pausen kan gjøre oss veldig godt rustet til serien begynner på igjen, spår kapteinen. 

Som nyansatt assistenttrener på Norges herrelandslag, vil imidlertid ikke trener Børge Lund være til stede for å lede treningene. 

– Det blir litt rart at han ikke skal være her sammen med oss, men samtidig er vi rutinerte og disiplinerte nok til å følge den planen som han legger for oss på forhånd. Vi har en solid treningsgruppe og bra folk rundt oss, så det skal nok gå bra uansett, avslutter Eck Aga. 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.