Nemanja Mladenovic jublet stort etter å ha scoret sitt første mål for Glimt. Foto: Per-Inge Johnsen.

– Kritikken har vært feil

Serbiske Nemanja Mladenovic har fått en knalltøff start på oppholdet sitt i Glimt etter overgangen fra den serbiske klubben Metalac i vinter. 

I lokalpressen har det blitt antydet at 24-åringen rett og slett er for dårlig trent for å spille for Glimt, og han fikk ikke engang plass i troppen da Glimt møtte Åsane sist helg. 

Da han fikk sjansen som innbytter i søndagens kamp mot Elverum brukte Mladenovic bare tre minutter på å sette inn sitt første mål i det som også var hans første offisielle kamp for Glimt. 

– Det var fantastisk deilig endelig å få sjansen, og enda mer deilig da jeg så ballen gå i mål. Jeg følte en enorm glede og jeg er defintivt klar for å få flere muligheter i framtiden, slår serberen fast. 

Slår tilbake mot kritikken

Mladenovic innrømmer at starten i Glimt ikke har vært den letteste, men slår likevel tilbake mot kritikken om at han skal være for dårlig trent. 

– Jeg har trengt litt tid etter overgangen, men det er ikke fordi jeg er en dårlig spiller. Forskjellen mellom serbisk og norsk fotball er veldig stor, og det tar tid å tilpasse seg både treninger, kamper, språk og kultur. Sesongen i Serbia var også akkurat over da jeg kom hit og kroppen var sliten. Serbisk fotball holder et godt nivå og jeg spilte flere gode kamper der. Derfor vet jeg også at jeg ikke er så dårlig som kritikken vil ha det til, slår Mladenovic fast. 

Serberen får også støtte av treneren sin. 

– Nemanja har trengt litt tid for å tilpasse seg ettersom forskjellen på serbisk og norsk fotball er så stor. Han hadde likevel et flott innhopp i dag og scoret et like flott mål. Konkurransen for å være i startoppstillingen er hard, men Nemanja vil sikkert få flere muligheter i det hektiske kampprogrammet som venter, forteller Bjørkan. 

Ser opp til Jevtovic 

Mladenovic kjenner godt til Glimts tidligere høyreving Milan Jevtovic som for tiden herjer i Eliteserien for Rosenborg, og Mladenovic forteller at han får flere gode råd fra Jevtovic. 

– Vi er gode venner, og sist helg var jeg og besøkte han i Trondheim. Han skryter veldig av Glimt og han gir meg mange gode tips og råd om hvordan jeg kan gjøre det bedre i Glimt. Det er moro at jeg får sjansen til å spille i samme posisjon som han gjorde i Glimt, og jeg håper at jeg kan få til like mye som han gjorde etterhvert, avslutter Mladenovic. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.