Tidligere Glimt-keeper, Hannes Thor Halldorsons EM-opphold for Island har bidratt til økt omsetning for Glimt, melder klubben på sine hjemmesider. Foto: Arkiv

Den islandske keeperkjempen ga rekordomsetning

Bodø/Glimt går i overskudd for sjette år på rad. Det viser regnskapet for fjoråret som nå er klart, skriver klubben på sine hjemmesider.

– Til tross for at sesongen endte på verst tenkelig vis, med nedrykk fra Eliteserien i jubiluemssesongen, har klubben taklet utfordringene økonomisk. Dermed stiller Glimt klare til å ta kampen i OBOS-ligaen med en solid og trygg økonomi i bunnen, står det blant annet på hjemmesiden.  

Bodø/Glimt hadde inntekter på drøyt 52,6 millioner kroner i fjor, langt over de 48,4 budsjetterte millionene. Overskuddet for 2016 endte på  723 747 kroner; mer enn 600.000 kroner mer enn budsjettert. Klubbens egenkapital er nå på 11,65 millioner kroner. 

Se hele rapporten for 2016 her

100-årsjubileum og EM-deltagelse

Litt av årsaken til fjorårets rekordstore omsetning er den storslåtte feiringen av 100-årsjbileet. 

– Tre fulle jubiluemsshow i Stormen, to - tre fullsatte kamper har absolutt bidratt til at klubben nå har hatt sin største omsetning noen sinne, sier direktør Bjørn-Tore Hansen. 

Han trekker også fram en annen årsak til den økonomiske suksessen i fjor: 

I tillegg til pengene fra festhelgen har også omsetningen økt på grunn av Hannes Thor Haldorssons EM-opphold for Island. Glimt fikk en kompensasjon for ukene spilleren var utilgjengelig på omlag 1,8 millioner kroner. Klubben har likevel en avtale med Haldorsson som gjorde at det var keeperen selv som satt igjen med mest penger. Dermed bidrar islendingen til økt omsetning, men ikke i nevneverdig grad til økte inntekter. 

Budsjetterer med underskudd i år

Det er tidligere kjent at Bodø/Glimt budsjetterer med underskudd for å gjøre oppholdet på det nest øverste nivået så kortvarig som mulig. Derfor kommer fjorårets overskudd godt med. 

– Vi budsjetterer med underskudd, men har etter hvert opparbeidet en god egenkapital. Et overskudd fra 2016 kommer naturligvis godt med i den tøffe sesongen som ligger foran oss, sier Bjørn-Tore Hansen og henviser til at Bodø/Glimt skal satse knallhardt for å rykke rett opp igjen.

For første gang i klubbens historie. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.