Erlend Osnes er ferdig som radiopersonlighet i NRK. Foto: Promo

Derfor avslutter han radiokarrieren

I går kom nyheten om at Erlend Osnes sier opp sin stilling i NRK.

Det betyr også at radioprogrammet Raae & Osnes, som bodømannen har ledet sammen med kompanjong Henning Raae, snart er en saga blott.

Osnes ville i går ikke kommentere saken overfor Bodø Nu, men etter at vi publiserte vår sak har han lagt ut en lengre forklaring på sin Facebook-side. Der forklarer han at årsaken til at han nå gir seg, er et ønske om å prioritere stand up-karrieren.

Jeg velger å si opp da radio aldri var mitt mål, målet mitt har alltid vært og kommer nok alltid til å være Stand Up. Det å jobbe med begge deler krever for mye tid av meg så en av de to må vike, det blir ikke Stand Up'en som viker... , skriver Osnes, som også takker lytterne for støtten:

Takk for interessen å takk for at dere har vært og enda skal være Lytterfjæs fram til sommeren. Jeg kommer til å savne dere, mye. Det at man har fått ha eget program i NRK P3 er enda smått uvirkelig å umåtelig kult, tusen hjertelig takk til P3 som ga meg muligheten å alle kule kollegas man har truffet på veien.

Saken fortsetter under bildet:

Osnes avslører også at han har fått en rekke tilbakemeldinger etter at nyheten ble kjent. 

Når det er sagt så er det viktig å sette ting i perspektiv, folk slutter i jobber på daglig basis uten at det er en nyhetssak eller at noen bryr seg. Sannheten i saken er at folk flest bryr seg ikke at jeg slutter i P3, det er langt flere som gir fan enn som bryr seg. De aller fleste i landet har ikke en gang hørt om han ene i "Raae og Osnes". Enkelte er til og med sikkert glade for de syntes jeg er ett rævhull. Noe jeg forøvrig har fått bekreftet på melding allerede, skriver han i oppdateringen sin.   

Raae & Osnes har vært på luften siden 2015, det siste året i P3s beste sendetid-sluse på formiddagen.
 
Til sommeren er det slutt.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.