– Nå skal jeg løpe litt mindre på rødt lys, sier Inger Ellen Nicolaysen i VG-intervjuet.

– Det har vært flere inkassovarsler fra banken opp gjennom åra

Det sier en åpenhjertig frisørgründer Inger Ellen Nicolaysen (58) i et intervju i VG i dag, tidligere publisert på VG Pluss

Tiden da Nikita-kjeden ekspanderte fra 25 til 50 salonger som var spesielt tøff.

– Skåla sto og vippet.Det var faser der utgiftene var mye større enn inntektene. Men du må holde ut. Ett år åpner du flere salonger, og det holder så vidt, og så boom! Året etter renner inntektene inn. Dette hadde ingen gjort før meg i denne bransjen, jeg måtte gå opp løypa sjøl.

– Var du redd alt skulle kollapse?

– Selvfølgelig har jeg hatt mange våkenetter, jeg er ikke laget av stein. Men min tanke har hele tiden vært å finne løsninger. Og jeg har aldri vært redd for å ta ansvar.

I dag er Raise-gruppen Nordens største frisørkjede med 140 salonger, 1000 medarbeidere og en halv milliard i omsetning. Den ledes av Inger Ellens datter, Chritinah (34).

– Jeg har sett nok av inkompetente arvinger som blir administrerende direktør og surrer rundt uten å vite hva de skal gjøre. Som leder i en familiebedrift må du levere 110 prosent – hvis ikke skaper det ringer i vannet. Christinah tok en master i London og har gjort alt jeg ikke kunne gjøre. Hun kunne valgt mange andre jobber enn denne.

– Hva blir din rolle nå?

– Jeg farter hit og dit. Er litt i Miami, litt i Oslo, men mest i Misvær, der jeg har en dunge med unger og dyr å ta vare på. Nå skal jeg løpe litt mindre på rødt lys og la Christinah ta seg av det meste.

I intervjuet reflekterer Nicolaysen rundt sin enorme suksess:

– I ettertid ser jeg at den reisen, fra Misvær til Miami, har vært spesiell. Når utgangspunktet var såpass dårlig, med oppvekst i et dysfunksjonelt hjem og graviditeten som 15-åring … Det er mange grunner til at det kunne gått annerledes. Men jeg har bare gjort det jeg har gjort, med litt utholdenhet, fandenivoldskhet og gi faen-mentalitet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.