Illustrasjonsfoto: Preben Hunstad

– Det krever mot å ta upopulære avgjørelser og stå for dem etterpå

Arbeiderpartiet har lang erfaring i å stå i viktige og vanskelige saker. Det er i krevende situasjoner man viser styringsevne, og ikke faller for fristelsen til å ta populistiske snarveier. 

Dette er også tilfellet i saken om eiendomsskatten. Vi konkluderer ikke før vi har fått full oversikt over grunnlaget for eiendomsskatten. De eventuelle nødvendige endringene skal være veloverveide, og ikke føre til harde kutt i tjenestetilbudet.

Arbeiderpartiet har ansvarlige ordførere som klarer å stå i stormen. Det krever mot å ta upopulære avgjørelser og stå for dem etterpå. Men det er det som må til hvis vi skal få gjennomført de løftene som trengs for å sikre en by i vekst. En by som vokser trenger nye skoler, flere lærere, løft innenfor infrastruktur og flere daghjemplasser. Og ikke minst, en administrasjon som kan være med å drive utviklingsprosjekt som «Ny by, ny flyplass». 

Høyre lover kutt i eiendomsskatten, og FrP lover å fjerne den. Merk dere at dette skjer uten å synliggjøre hvordan eventuelle kutt skal dekkes inn. Bystyret har vedtatt et budsjett for 2017, et budsjett som har tatt høyde for økte inntekter gjennom eiendomsskatt. 

Bodø Ap forstår bekymringen hos dem som har fått en stor økning på grunn av retakseringen. I Norge er viljen stor til å betale skatt til fellesskapet, men den må føles rettferdig. Dette skal vi bidra til, og vi skal se nøye på vårt handlingsrom. Bodø er en attraktiv by å bo i, og det skal den være også i framtiden. Vi skal bruke det som er nødvendig for å investere i byen vår, en by som skal være god å bo og leve i, en by for alle!

Styret i Bodø Arbeiderparti

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.