VANNSPEILET: En av attraksjonene på turen er det magiske Vannspeilet. Flere ganger i timen sprøytes kunstig røyk utover området, og skaper en magisk stemning på plassen.

Direkte fra Bodø til Bordeaux

Bordeaux går helt til topps på listen over byer som er verdt å besøke i år, og danker med det ut byer som Cape Town og Los Angeles i kåringen. Den franske vinbyen med tilnavnet «The Sleeping Beauty» er, i følge den velkjente reisemagasinet, et utmerket reisemål.

Vin
Vinelskerne vil finne seg godt til rette i den sjarmerende byen. Bordeaux er nemlig hovedstad for verdens største vinindustri, og bare her omsettes det vin for 14.5 milliarder euro i året. På tur med Egencia er det mulig å få med seg to vinregioner - både Le Médoc og Saint-Emilion. Byens forkjærlighet for vin gjenspeiler seg i nye La Cité du Vin, et museum som viser hvilken dedikasjon det franske folk har til drikken. Museet ligger ved elven Garonne, og er en arkitektonisk perle i denne trivelige byen.

Saken fortsetter etter bildet.
DE BESTE DRUER: På vinrankene i Bordeaux plukkes de beste råvarer for byens utsøkte vin.

Arkitektur
Bordeaux er kjent over hele verden for sine fantastiske viner, men et besøk til denne franske byen avslører langt mer enn bare druer og vinkjellere. Med sin stolte historie og storslåtte arkitektur, er du mange opplevelser rikere etter endt tur. Havneområdet i Bordeaux, Port de La Lune, ble fredet i 1988. 19 år senere ble det oppført på UNESCOs verdensarvliste. Langs den åpne havnepromenaden er det en rekke vakre bygninger fra 1700-tallet, som er vel verdt en nærmere titt.

Tre Bordeaux-tips:
1. Catedral Saint-Andrè er en storslått katedral, som sto ferdig allerede i år 1096. Et landemerke, vel verdt et besøk.
CATEDRAL SAINT-ANDRÈ
2. Vannspeilet er et grunt basseng med en egen, nesten magisk, tiltrekningskraft. Flere ganger i timen sprøytes kunstig røyk ut over promenaden, og skaper en trolsk stemning på plassen.
VANNSPEILET
3. Le Monument aux Girondins er et monument som ble reist for å hedre regionens falne krigere. Det finner du på den største byplassen i Europa, Place des Quinconces. 
LE MONUMENT AUX GIRONDINS

Bordeaux har en fantastisk kombinasjon av dynamisk storbyliv og vandreturer gjennom de smale gatene i gamlebyen, samt muligheten til å besøke mange små historiske landsbyer i nærheten. Garonne-elven utgjør et fantastisk bakteppe til den pittoreske byen, og byens gater og torg vrimler av koselige små vinbutikker med eiere som mer enn gjerne tilbyr både prøvesmaking og en prat om den edle druens kvaliteter.

Saken fortsetter etter bildet.
STEMNINGSFULL STORBY: Bordeaux er, i følge The Lonely Planet, byen å besøke i 2017.

Egencia
 
(tidl. VIA Travel) er en av landets største reisebyråkjeder, og vår avdeling Meetings & Events skreddersyr kreative arrangementer over hele verden. Sammen med kunden skaper vi et målrettet og innholdsrikt arrangement. Vi jobber med store og små arrangementer som gruppeturer, konferanser, ledersamlinger, kurs, lands-/årsmøter og fagkongresser. 
Egencia setter opp direktefly fra Bodø til storbyer i Europa hver vår og høst, og til høsten går turen til Edinburgh (12.–15. oktober).
Direkteturene selges både til individuelle reisende og til grupper.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.