Bodømannen gjennomførte flere samleier med sin mindreårige halvsøster høsten 2015. Nå har Salten tingrett avsagt dom i saken. Arkivfoto

Fengsel for voldtekt av mindreårig søster

En 32 år gammel bodømann er dømt til fengsel for voldtekt og incest med sin mindreårige halvsøster.

Mannen innrømmet i retten at han var skyldig etter tiltalen. Overgrepene skal ha skjedd høsten 2015, da tiltalte var 30 år gammel og fornærmede var 13 år.

LES MER: Bodømann tiltalt for voldtekt av sin 13-årige søster.

Samleie og fotografering

Det er en svært alvorlig tiltale mannen har stått overfor. Retten finner det bevist at han skal ha gjennomført en rekke seksuelle handlinger med jenta, som bare var 13 år gammel når overgrepene startet. Ved minst to anledninger skal han ha gjennomført samleie med henne, og han skal også ha fotografert handlingene med mobiltelefonen sin.

Jenta er hans halvsøster, noe som øker alvorlighetsgraden betydelig.

Det ble ikke ført noen vitner i saken, og dommen er basert på tiltaltes tilståelse samt dommeravhør av den fornærmede jenta.

Ikke brukt vold eller tvang

I formidlende retning har retten lagt vekt på at handlingene skal ha skjedd frivillig, og at bildene mannen tok ikke skal ha blitt delt med andre. Retten har også lagt vekt på at det har tatt lang tid før saken kom opp for retten,og at den dømte har innrømmet sine handlinger og samarbeidet med politiet fra første avhør.

– Selv om det var tiltalte som tok initiativet til handlingene, kan det ikke legges til grunn at han har brukt vold eller tvang for å gjennomføre handlingene, og som kunne ha kvalifisert til voldtekt i tradisjonell forstand, står det å lese i dommen.

Fengsel og erstatning

Tiltaltes lange psykiatriske historie har også hatt betydning for utmålingen av fengselsstraffen, skriver tingrettsdommer Maren-Elisabet Nilsen-Nygaard i dommen.

Tingretten har bestemt at tiltalte skal idømmes tre års fengsel, hvorav ett år gjøres ubetinget. I tillegg må mannen betale 150.000 kroner i erstatning til sin halvsøster.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.