Christer Borgs barneplate får fint skussmål fra vår anmelder. Foto: Presse

Et spennende eventyr

Christer Borg er ute med ny barneplate og vi lot Amelia (11) anmelde de 14 sangene. Etter et par uker hvor plata har gått på tung rotasjon i bilen, er dommen klar: – Dette er terning 6!

Her kommer Amelias vurdering:

– Det er veldig flott at hele plata er et eventyr. At  vi får følge prins Ibola og Gøril gaupe når de skal bygge verdens største tårn. Vi får også møte en rekke spennende figurer, som Kolbein katt, murer Klaus, Dronning Iris og jerven Jante.

Dramatisk jordskjelv

Dramaet begynner når Gøril Gaupe og prins Ibola drar ut på tur uten å si i fra til mamma - dronning Iris. Det blir en stor leteakasjon hvor murer Klaus og Kolbein katt prøver å finne dem. Et jordskjelv lager en stor sprekk som gjør at de må bygge ei bru. Så er de tilbake på sporet igjen. 

Tårnet til Gøril og Ibola ble aldri så høyt som de hadde tenkt. Det ble bare like høyt som et tre. Dette er litt merkelig, for et tre kan være veldig høyt og det kan være veldig lite. Men dette er jo et eventyr, så alt er jo mulig, ikke sant?

Fest med kjeks og saft

Til slutt finner murer Klaus og Kolbein katt de to rampete tårnbyggerne og så drar de hjem - alle sammen. Da blir det verdens beste fest med kjeks og saft. Jerven Jante var ikke så glad i fest, men da han fikk kjeks og saft ble han glad. Og så fikk han spille gitar på murer Klaus sitt sleggeskaft.

På slutten av  plata kommer det en sang som heter Borte bra- mamma best. Her er melodien litt kjedelig, teksten er fin, men det burde jo ha vært med en pappa og en prinsesse også.

Flinke musikere

Musikken på plata er veldig fin. Det er kule rytmer, bra melodier og låtene skifter takt underveis. Vi hører at musikerne er veldig flinke.

Dette er en plate jeg absolutt vil anbefale til andre barn, særlig de som liker eventyr! Dette er en plate som også burde ha kommet ut som bok, med enda mer fra det fine eventyret.

Christer Borg har fått med seg Ove Pedersen på gitar, Henning Gjestang Johansen på trommer. I tillegg korer Halstein Sandvin og Thea Holst. Terje Berg spiller piano og Vidar Enga spiller valthorn. Plata er produsert av Christer Borg og Hallstein Sandvin. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.