Opptil èn fjerdedel av landets avisabonnenter får fortsatt ikke lørdagsavisen sin, nesten to måneder etter at Kvikkas overtok distribusjonen fra Posten. Foto: Pixabay

Èn av fire får ikke lørdagsavisa

Også Avisa Nordlands abonnenter har vært sterkt berørt av distribusjonsproblemene.

– Kvikkas leverer ikke

Onsdag var bransjens representanter igjen i krisemøte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), skriver Klassekampen. Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la fram tall som bransjen mener dokumenterer at Kvikkas ikke leverer på langt nær så mange aviser som selskapet hevder selv.

Seks aviser har gjennomført SMS-undersøkelser blant abonnentene, og disse viser at 13 til 24 prosent av abonnentene – det vil si mellom hver åttende og hver fjerde – ikke fikk avisen lørdag 10. desember.

LES MER: Avisabonnenter berøres av ny postmelding.

Også Avisa Nordland har meldt om store problemer med lørdagsdistribusjonen sin. Arkivfoto

Hevder de leverer 100 prosent

Amedias distribusjonsdirektør Arne Sletholt mener undersøkelsen gir et riktig bilde av situasjonen.

– Vi plukket ut aviser som vi visste har opplevd problemer. Men vi kunne like gjerne ha plukket ut andre som er enda mer berørt, sier Sletholt. Han mener Kvikkas har misligholdt avtalen og håper den sies opp.

– Men vi er foreløpig ikke blitt forespeilet at det er en aktuell løsning fra departementets side.

Kvikkas sier de for to uker siden leverte 98 prosent av avisene i Sør-Norge og 100 prosent i nord. Selskapet er bedt om å levere inn sine grunnlagsdata

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.