Ny by - ny flyplass-prosjektet viser hva som kan skje når en hel by tør samtidig. Det må vi fortsette med. Illustrasjon: Bodø kommune

En hyllest til
de som tør

I løpet av våre 15 år med historie, har en sak aldri betydd mer for byen vår enn den vi bruker 20 sider på å omtale i dag, i vårt månedsmagasin.

Ny by – ny flyplass er et enestående eksempel på den kraften som ligger i å tørre å tenke modige tanker. På den kraften som ligger i å samle en by i nederlagets time, for så å ta sats på ny.

Som alle andre prosjekter, er også dette avhengig av mennesker.
Mennesker som tør, der andre nøler. Som tror på at det umulige kan gjøres, uansett hvilke hindre som ligger i veien.
De som tør å tenke at en stygg krasjlanding kan bli tidenes take-off.

Uten dem er prosjektene tomme og innholdsløse.

I denne utgaven hyller vi en god del av dem som har hatt mot til å risikere.

Ole Henrik Hjartøy, som talte alle, til og med stemmer i sitt eget parti midt imot, da han bestemte seg for at dette skulle bli Bodøs nye prosjekt.

Daniel Bjarmann-Simonsen, som flere ganger enn vi noensinne får vite har dratt prosjektet gjennom det som for andre ville vært nådestøt.

Ordfører Ida Maria Pinnerød, som har løftet saken opp på bordet til lederen for Norges største parti, ja, fysisk dratt Jonas Gahr Støre opp til Hunstadtoppen og med på laget.

Rådmann Rolf-Kåre Jensen, som har turt å risikere mer enn det en kommune strengt tatt bør, alt for et luftig prosjekt som veldig lenge best kunne defineres som galskap. Andre rådmenn ville satt foten ned for lengst, men han ga prosjektet tilnærmet frie tøyler.

Klimaminister Vidar Helgesen, som har spilt en avgjørende rolle i kulissene for å forankre prosjektet i regjeringen.
Tidligere varaordfører Tom Cato Karlsen, sentralt plassert i samferdselsdepartementet, og langt mer innflytelsesrik enn han selv vil innrømme.
Eirik Sivertsen, nestleder i Transportkomiteen på Stortinget, som har kjempet Bodøs sak i konkurranse med prosjekter fra resten av landet. 

Ikke minst: Alle de som fyller dagens Bodø med innhold. De som tør å tenke og satse på de store tankene, som har brukt Ny by – ny flyplass som plattform for sine egne, høytsvevende prosjekter.

Og det er dem vi behøver i tiden fremover. Ny by har vist oss hva som er mulig. Men det som kom før, kampflybasesaken, har vist oss faren ved å stå i ro.
Bodø kan aldri sove igjen.

Men akkurat i dag kan vi tillate oss å juble. Tillate oss å drømme litt om hvordan fremtiden blir. Når du blar gjennom hovedsaken vår over 10 sider, som handler om hvordan Bodø har skaffet seg oppmerksomhet fra hele verden, skal det godt gjøres å ikke la fantasien fly.

I morgen?
Da må vi, nok en gang, tørre.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.