Søstrene Elin (til venstre) og Lise Karbøl Bakkegård er i ferd med å få oppfylt drømmen om nytt kjøkken, og ny restaurant. 1. mai skal de åpne i helt ny drakt. Arkivfoto: Mariell Tverrå Løkås

Storsatsing hos Søstrene Suse

– Det er med reinspikka glede vi kan fortelle deg at snart skjer det store endringer på Søstrene Suse. Vi skal lage flunkende nytt og stort kjøkken, pusse opp kafeen, bygge helt ny disk og pusse opp toalettet. Dette har vi drømt om i mange år og nå er drømmen i fred med å bli oppfylt, sier søstrene Elin og Lise Karbøl Bakkegård. 

Stadig utvikling

De to søstrene har eid og drevet det som var en kiosk og gatekjøkken siden 2008.

Da hadde begge mange års fartstid som ansatte. Siden de tok over har de utviklet konseptet videre, og i forbindelse med 30-årsjubileet i fjor høst ble Søstrene Suse Bistro etablert. 

– Veien har tidvis vært litt kronglete; med veien som ble lagt om, da vi mistet post i butikk og deretter ølutsalget. Noe som hele tiden har ført til at vi har vært nødt til å endre oss. Men de endringene vi har gjort, har fungert, sier Lise Karbøl Bakkegård. 

Beholder Valnesfjord-burgeren

Når de nå stenger dørene, skal det gjøres store endringer i lokalene. Noe av det på dugnad. 

– Vi skal doble størrelsen på kjøkkenet, pusse opp i kaféen og går over til porselen og skikkelige glass. Menyen blir endret; vi skal servere mer husmannskost, mer hjemmelagde kaker og vi skal dessuten bli rå på pizza. Det har vi ikke hatt på menyen før. 

– Men dere tar ikke bort Valnesfjord-burgeren? 

– Aldri! 

Åpner igjen 1. mai

Fra 17. april blir Søstrene Suse stengt i to uker.

1. mai planlegges det storåpning i nye lokaler. 

– Vi har fått mange positive reaksjoner etter at dette ble kjent, men også noen som påstår de ikke klarer seg uten burger og softis så lenge. Men de klarer seg nok, sier Bakkegård og ler. 

Hun vil ikke ut med hva ombyggingen vil koste, men: 

– Det er et stort økonomisk løft for oss, det er ingen tvil om det. Men det kommer til å bli veldig bra når vi er ferdige. 

 

Les mer: – Trives du med konstant blodsmak i munnen, helseskadelig steikos og en tyrannisk og livsbitter sjef

Les mer: I helga serveres de første drinkene hos Søstrene Suse.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.