England Brooks har fått over 300 henvendelser etter at hun lanserte idéen om å danne gospelkor i Bodø. – Men dette er ikke noe som kan gjøres med hastverk, sier hun. Foto: Mariell Tverrå Løkås

England vil starte nytt gospelkor: – Dette er alvor

– Jeg er ikke en religiøs person, men ekstremt spirituell. Jeg har alltid likt musikk som er basert på bønn, men hvorfor skal vi sitte stille og ta det så seriøst? 

Voldsomt møte med gospelmusikken

Gjennom oppveksten i California tilhørte England Brooks (60) det Lutherske kirkesamfunnet. Hun beskriver den som den norske: 

– Det var veldig stille i kirken. Veldig alvorlig. 

Som 9-10-åring besøkte hun en baptistkirke, og fikk nærmest bakoversveis. 

– De var så glade og høylytte, og musikken gikk rett i sjela på meg. Her var det ikke snakk om triste salmer, sier hun om sitt første møte med gospelmusikken. 

Siden har hun vært innom nær sagt det som finnes av sjangre og stilarter. Men gospelmusikken har fulgt henne; helt siden hun var med i gruppen Rodney Friend & friends i slutten av tenårene. Også etter at hun gjorde bodøværing av seg har gospelen vært en trofast følgesvenn; i Korkampen under Mons Petter-festivalen, sammen med Bø Gospelkor, og som en helt spesiell event da nye Sinus åpnet dørene. 

– Jeg har også tidligere forsøkt å starte et gospelkor her i byen, men det var nok litt for tidlig. Siden har jeg blant annet vært med i The Voice, i Beat for Beat... Nå er tiden inne. 

De beste stemmene

60-åringen har vokst musikalsk gjennom årene, og er klar for å sette sitt til nå største prosjekt i gang. 

– Men når jeg først gjør dette, skal det gjøres ordentlig. Jeg mener alvor med dette. Når jeg først skal starte gospelkor, skal det være så bra at vi får invitasjoner fra hele landet, sier hun. 

Derfor skal det være kvalitet i alle ledd. Når Brooks inviterer til audition på nyåret, vil hun lete etter de beste stemmene. Til bandet ønsker hun seg dobbelt opp med musikere – slik at de aldri skal være nødt til å takke nei til et oppdrag. 

– Jeg snakker ikke om en hobby eller et kortvarig prosjekt: Dette skal vare. Bodø har mange flotte kor, men mangler et gospelkor. Men de som har lyst til å være med må ville dette hundre prosent, sier hun og smiler. 

Over 300 henvendelser

– Men finnes det gode nok stemmer i Bodø til et slikt kor? 

– Yes! Helt uten tvil.

Brooks har fått over 300 henvendelser etter at hun lanserte idéen om å starte gospelkor i Bodø. 

– Jeg skal søke kommunen om støtte. Vi trenger også en kirke som kan være hjem for koret, og jeg håper at vi kan være i Bodø domkirke, sier hun. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.