Knivtrusler, grov vold og kidnapping er blant punktene i tiltalen mot fire menn i saken som skal opp i Salten tingrett om halvannen uke. Foto: Arkiv

Far og tre sønner kidnappet, mishandlet og truet mannlig offer med drap og voldtekt

Trusler om drap og voldtekt, grov vold, bortføring og frihetsberøvelse er blant tiltalepunktene mot en far og hans tre sønner, i en rettssak som nå skal opp i Salten tingrett.

De fire skal ha bortført og mishandlet en mannsperson de mistenkte kunne være kjæresten til datteren i familien - altså søsteren til de tre sønnene.

Alle de tiltalte og begge de fornærmede er av utenlandsk opprinnelse.

Truet med å voldta ham

Klokka 17.45 om ettermiddagen den 4. august i fjor startet marerittet for mannen som er fornærmet i saken.

Da bestemte de fire tiltalte seg for ta affære, etter at de hadde fått mistanke om at han hadde innledet et forhold til datteren i huset.

Faren og de tre sønnene skal ha bortført den mistenkte mannen fra et sted i Bodø sentrum. De tok ham med til familiens felles bopel og sperret ham inne, deretter ble han slått og sparket gjentatte ganger.

En av sønnene skal i tillegg ha holdt en kniv mot mannens hals og truet ham med at han skulle drepe ham og voldta ham.

Etter hvert skal vedkommende ha blitt plassert i en bil og kjørt rundt i byen før de havnet i Bodøsjøen. I bilen og ved Bodøsjøen fortsatte volden og truslene fra en eller flere av de tiltalte, før han ble satt fri.

– Motivert av fornærmedes livssyn

Rundt klokka 20 samme kveld skal den eldste av sønnene ha returnert til familiens bopel i sentrum. Der skal han uten forvarsel ha angrepet sin søster med slag og spark slik at hun mistet bevisstheten.

Hun ble i følge tiltalen innlagt på sykehus i seks dager etter hendelsen, og det ble blant annet konstatert en sprengt trommehinne og hjernerystelse.

– Kroppsskaden anses som grov fordi det særlig legges vekt på at den har hatt til følge sterk smerte, at den har skjedd uten foranledning og har karakter av et overfall, og at den er motivert av fornærmedes livssyn, skriver statsadvokat Erik Thronæs i tiltalen.

Vet ikke om de var kjærester

To av de tiltalte, henholdsvis i slutten av 20-årene og i starten av 30-årene, sitter fortsatt i varetekt i påvente av at saken skal komme opp for retten.

I tiltalen går det ikke frem hvem som skal ha gjort hva. Dette blir det opp til retten å bringe klarhet i.

Statsadvokat Erik Thronæs sier til Bodø Nu at det heller ikke er klart for påtalemyndigheten om de to fornærmede i saken virkelig har vært kjærester.

Rettssaken mot de fire mennene starter i Salten tingrett mandag 20. februar.

Hele fem dager er satt av til saken, som skal prosederes av politiadvokat Viktor Madsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.