Verket "Uten tittel" ble laget av Tony Cragg og montert langs moloen til indre havn i 1993. Foto: Skulpturlandskap Nordland

Skulpturlandskap Nordland feirer 25 år

Verket er laget av kunstneren Tony Cragg fra Liverpool, og ble plasser på et av de stedene i byen som mottar mest vær - moloen i indre havn.

Bodøs verk fra 1993

Verket består av syv deler, og tanken bak var at de utallige hullene i steinene skulle lage lyd når det blåser gjennom dem. Senest i jula hadde Bodø flere dager med full storm. Om stormen laget lyd i kunstverket vites ikke, men alle forutsetninger må ha vært til stede. Til alt overmål heter jo Bodøs nye konsert- og kulturhus, som ligger noen stenkast unna, passende nok Stormen.

"Uten tittel" som det heter, ble montert i 1993.

Ideen til prosjektet "Skulpturlandskap Nordland" ble først lansert sist på 80-tallet av daværende fylkeskultursjef Aslaug Vaa, og var svært omdiskutert da det ble lansert. I dag har 34 av 44 Nordlandskommuner sin egen skulptur på plass. Og i Bodø er det altså kunstverket "Uten tittel".

Skjerstad med eget

Per i dag har faktisk Bodø kommune to verker i Skulpturlandskap Nordland, etter at kommunen ble slått sammen med Skjerstad kommune i 2005.
Verket i "gamle" Skjerstad er av Kristján Gudmundsson fra Island, og ble også avduket i 1993. Det har tittelen "Protractus", og har form som det geografiske hjelpemiddelet transportør. Det er 316 cm høyt og lagd av granitt.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.