F.v: Rasmus Johnsen Skoglund, Øyvind Bøe Dalelv og Christian André Pettersen kan alle bli Årets kokk 2017. Foto: Promo/Arkiv

Fem kokker kan bli Norges beste - tre av dem er fra Bodø

Bodø har i årevis markert seg som en by med mange meritterte og dyktige kokker.

Og nå befester byen virkelig posisjonen som et virkelig arnested for mesterkokker. For blant kandidatene til prisen Årets kokk 2017 - hvor vinneren kvalifiserer seg til Bocuse d'Or Europe, i praksis et EM i matlaging - finner vi hele tre bodøværinger.

Velkjente fjes

Her er velkjente Christian André Pettersen og Øyvind Bøe Dalelv, som begge har knivet om tittelen før, men også en nykommer: 27 år gamle Rasmus Johnsen Skoglund, kjent fra Bryggerikaia og som kokk på popup-restauranten på Turisthytta i Bodø i fjor sommer.

– Jeg vil bli Norges kandidat i Bocuse d’Or fordi det er den ultimate utfordringen. Det er en unik mulighet til å utvikle seg, bli kjent med seg selv og virkelig få testet sine ferdigheter. Målet har aldri vært stjerner, men muligheten til å representere Norge har jeg alltid ønsket.

– Jeg fikk sjansen i 2009 med juniorlandslaget, men måtte si i fra meg den muligheten. Nå ønsker jeg en ny. Bocuse d´Or er den mest personlige måten å gjøre det på. Der er det matstil, identitet og personlighet som teller. Man får muligheten til å representere landet på sin egen måte. Det trigger meg, sier Johnsen Skoglund til Horecanytt, som først omtalte årets kandidater.

Sølv og bronse

I fjor endte Christian André Pettersen på sølvplass, mens Øyvind Bøe Dalelv tok bronsen.

Begge har sikret seg en rekke titler allerede.

Konkurransen finner sted i Mathallen i Oslo, 12. september. Vinner man går man til Bocuse d'Or Europe i Italia i 2018, der man kan gå videre til Bocuse d'Or i Lyon i 2019 - verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse.

Her er kandidatene til Årets kokk 2017:

Christian Andre Pettersen

Øyvind Bøe Dalelv

Filip August Bendi

Geir Magnus Svae

Rasmus Johnsen Skoglund

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.