Fjern symptomet – ikke problemet

Rune Nilsen går i et innlegg i Bodø Nu ut med et kraftig forsvar av regjeringens fraværsgrense. Grensen vil presse syke elever ut av skolen, og jeg skulle ønske Nilsen kunne se litt dypere enn på overflaten av saken.

Les også: Med huet under armen og armen i bind...

1 av 10 norske ungdommer sliter med psykiske plager. Statistikken er skremmende, og den viser en utvikling som kan ha store konsekvenser for fremtiden. 1 av 10 ungdommer risikerer å havne utenfor samfunnet, noe som vil vil være et stort tap både for dem selv og for samfunnet.

Fraværet kan overstige 10% uten konsekvenser dersom det skyldes helse- og velferdsgrunner. Det er fint og flott, men det er ikke alt fravær som er like lett å dokumentere. Å få en legeerklæring på at du ikke tør å møte alle ansiktene i klassen en dag er vanskelig. Resultatet er udokumentert fravær, som igjen fører til at de som allerede sliter med å fullføre blir presset ut av skolen.

En fraværsgrense på 10% kan høres uskyldig ut, men det er den på ingen som helst måte. Dersom du er borte så lite som tre dobbelttimer i historiefaget på VG2 mister du karakteren i faget. Da er du ikke god nok for norsk skole.

Jeg skulle ønske regjeringen kunne vise respekt og forståelse for norske elever. De som sliter i hverdagen trenger noen å snakke med, ikke å bli kastet ut av skolen. Det hjelper ikke å fjerne problemet, vi må fjerne symptomet.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.